namig za premik

Pohod na Debelo peč, zbor na postajališču pri Tušu

30.9.2017 | 07:00

DEBELA PEČ (2014 m)

V SOBOTO, 30. septembra 2017

Debela peč je navzhodnejši dvatisočak v Julijcih. Po nezahtevni poti iz Pokljuke je vzpon primeren tudi za manj izkušene planince. Na odličen razglednik nad dolino Krme vodi iz Pokljuke pot čez planino Javornik in planino Lipanca (Blejska koča na Lipanci). Ta pot je povsem brez težav in primerna tudi za MLAJŠE OTROKE.

Odhod: Ob 7.00 uri s postajališča pri Tušu. Peljali se bomo mimo Ljubljane in Bleda, nadaljevali v smeri Pokljuke do planina Javornik.

S parkirišča se bomo usmerili na peš pot v smeri Blejske koče na Lipanci. Pot, ki se sprva zložno vzpenja se po dobrih 10 minutah nekoliko bolj vzpne in nas pripelje do gozdne ceste, katero pa samo prečimo. Nadaljevali bomo po kolovozu v smeri Lipance do koder bomo potrebovali slabo uro. Tu bomo imeli krajši postanek in se glede na želje udeležencev razdelili v dve skupini. Prva skupina se bo povzpela na Debelo peč (vzpon traja cca. 1,5 ure), ostali pa bodo imeli priložnost vodenega sprehoda po planini Lipanca z obiskom razgledne točke, od koder bomo občudovali triglavsko pogorje. Z Debele peči se bomo spustili po poti prihode do Blejske koče na Lipanci, kjer bo daljši postanek za okrepčilo. Nato sledi še spust do izhodišča. Omeniti velja, da bomo v primeru lepega vremena nagrajeni s čudovitim razgledom in pogledom na našega očaka. (ŽIG). Hoje bo za 5 ur.

V Novo mesto se bomo vrnili predvidoma ob 19.30 uri.

Potrebovali boste dobro obutev - visok čevelj, primerna oblačila glede na vremensko napoved. Priporočamo tudi pohodne palice.

Hrana in pijača sta iz nahrbtnika, lahko pa tudi v Blejski koči na Lipanci

Otroci 10 €,

Odrasli 15 €

Prijave: Najkasneje do četrtka, 28. septembra 2017

v pisarni PD Krka Novo mesto, v torek med 16.00 in 18.00 uro, pri mentorjih na šolah ali po telefonu na št.: 041 / 251 504 Marko in na e pošti: m.kuncic@gmail.com

Pohod bomo vodili vodniki in mentorji PD Krka Novo mesto;

Vodji bova Marko Kunčič in Jože Perše.

Pojdimo skupaj varno v gore!

‹ nazaj