FOTO: Strelec in žrtev včerajšnjega obračuna naj bi se skupaj pripeljala v gozd

9.10.2017 | 12:10

Foto: J. A.

Foto: J. A.

Šentjošt je vas z okoli 30 hišami v KS Stopiče. Najprej smo opazili romantično cerkvico na hribčku, potem  pa še novo asfaltno cesto. Izvedeli smo, da so letos tam urejali kanalizacijo in na koncu so preplastili tudi cesto. (Foto: J. A.)

Šentjošt je vas z okoli 30 hišami v KS Stopiče. Najprej smo opazili romantično cerkvico na hribčku, potem  pa še novo asfaltno cesto. Izvedeli smo, da so letos tam urejali kanalizacijo in na koncu so preplastili tudi cesto. (Foto: J. A.)

Šentjošt - Kot smo že poročali, je včeraj le nekaj kilometrov iz Novega mesta prišlo do streljanja. Alenka Drenik iz PU Novo mesto je sporočila, da so policisti nekaj pred 17.30 dobili obvestilo, da naj bi v gozdu v bližini kraja Šentjošt prišlo do streljanja, ena oseba naj bi bila poškodovana. Na kraj dogodka so takoj napotili policiste in reševalce. Slednji so poškodovanega 45-letnega moškega odpeljali v bolnišnico in po zadnjih podatkih ni v smrtni nevarnosti.

"Storilec je pred prihodom policistov kraj kaznivega dejanja zapustil. Policisti so ga že čez slabi dve uri prijeli in odpeljali v prostore za pridržanje. Po zaključenem pridržanju bodo 66-letnega osumljenca privedli k preiskovalnemu sodniku s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja poskusa uboja. Motiv za kaznivo dejanje še ni znan, prve ugotovitve novomeških kriminalistov pa kažejo, da sta se storilec in žrtev poznala, saj naj bi se na kraj dogodka skupaj pripeljala z vozilom 66-letnega moškega," je dodala Drenikova.

EDEN IZ STOPIČ

Danes dopoldne je bilo v Šentjoštu mirno. "Nič ne vem, da bi se včeraj kaj dogajalo pri nas," reče ena od vaščank. Namigne, da se morda vse skupaj sploh ni zgodilo pri njih, ampak na drugem koncu gozda, na Slatniku.

Pri eni od hiš naletimo na zgovornega gospoda, ki je sončen dan izkoristil za delo na prostem. "Včeraj proti večeru je najprej pripeljal rešilec, za njim policijski avto, kmalu pa še dve policijski vozili. Sprva sem mislil, da se je zgodila kakšna nesreča, ko sem zagledal še dva policijska avta, sem pa domneval, da so se nekje tepli," je povedal.

Med domačini je bilo slišati, da naj bi bil moški, ki je streljal, doma iz bližnjih Stopič, tam naj bi kupil parcelo in si postavil hišo, pa da so ga policisti prijeli na cesti nedaleč stran od Šentjošta. Žrtev naj bi bila iz Novega mesta.

"Kdo ve, kaj sta imela med sabo? Samo onadva. Verjetno je šlo za kakšne neporavnane račune ali dolg, " je ugibal eden od sogovornikov.

Ljudi je ta dogodek vznemiril, nihče od tistih, s katerimi smo govorili, pa ne razmišlja o tem, da je ogrožena splošna varnost v njihovi vasi.

Enako je rekel tudi predsednik KS Stopiče Tomaž Slak, ko smo ga spraševali za komentar.

J. A.

Komentarji (16)

9.10.2017 2   (2)   (0)   Ocenislovencelj 
Zakaj ne objavite tudi incidenta u bolnici. Sta Mićo in Toso se vedno zasčitena
9.10.2017OceniLovc je ustrelu 
Kakšnega incidenta? Daj nam povej.
9.10.2017 1   (2)   (1)   Ocenišentjernejski petjeln 
Mafijska posla !! Škoda, da ni bil bolj natančen. Nobene škode !!
9.10.2017—   (1)   (1)   OceniKar na smeh mi gre 
Največ o mafijskih poslih ve mafijec, a ne šentjernejski petjeln??
9.10.2017–2   (0)   (2)   Oceninovomeščan 
ti šentjernejska kokoš ,nekam si kle preveč pogumen
9.10.2017 4   (4)   (0)   Ocenislovencelj 
Vsi vejo, da je Mićo ,brat Tošota. Pobirali so varščino po lokalih. Enkrat je moglo pridet do tega.
9.10.2017 3   (3)   (0)   OceniMičo, Tošo @ company 
Bojan Jerančič, nekdanji lastnik Kavke naj bi streljal. Zadnja leta se naj bi ukvarjal z napol legalnimi finančnimi posli. Sami poštenjaki na kupu.
10.10.2017 2   (3)   (1)   Ocenialanford 
Kar iščeš to na koncu tudi najdeš,sm vprašanje je,kaj najdeš.Sm prepričan,da ni streljal zastojn,mi je pa žal,da dela ni dokončal in vem,da polovica meščanov ve za kaj se gre.Edino novinarji in policisti nikoli nič ne vedo,res zanimivo?
10.10.2017–3   (0)   (3)   Oceninovomeščan 
alanford zdi se mi da tud ti iščeš....
10.10.2017Ocenireza 
a tako in naši kriminalni kriminalisti so se spet poskrili pred cigani....ni čudno,v naši vasi,kjer so le 3 ciganimle-ti lahko parkirajo magari sredi ceste,pa jim noben nič ne upa ...haha,če pa ena ženska prdne,pa vsi dedci vkup letijo,jooj,butalci slovenski

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava