kronika

Je nekdanji gostilničar nameraval truplo zakopati?

14.10.2017 | 12:05 | J. A.

Gozd pri Šentjoštu so policisti po streljanju temeljito preiskali.(Foto: J. A., arhiv DL)

Gozd pri Šentjoštu so policisti po streljanju temeljito preiskali.(Foto: J. A., arhiv DL)

Novo mesto - Jutri bo en teden, odkar je v gozdu pri Šentjoštu prišlo do streljanja. Če smo prve dni samo ugibali, zakaj je nekdanji gostinec, 66-letni Bojan Jerančič, sicer uspešen šahist, streljal na znanca Miodraga L., zdaj vse kaže na to, da je bil ključen razlog denar.

Neuradno smo izvedeli, da naj bi si Jerančič, ki je zašel v dolgove, pri Lazareviću že pred leti izposodil večjo količino denarja. V nedeljo, ko sta se skupaj odpeljala v gozd, je verjetno šlo vse drugače, kot je 66-letnik načrtoval: Miodrag je obstreljen pobegnil pred njim, on pa je kakšni dve uri pozneje pristal v rokah policistov.

Glede na to, da naj bi Jerančič v gozdu, kjer je streljal, naročil izkop večje jame, se zastavlja vprašanje, ali je nameraval vanjo zakopati truplo svojega upnika.

Na policiji so v začetku tedna sicer rekli, da je strelec osumljen poskusa uboja, z novomeškega sodišča pa so nam zdaj sporočili, da je zoper Jerančiča uvedena preiskava zaradi poskusa umora, kar kaže na to, da naj bi šlo za naklepno dejanje. "Obdolženi se nahaja v priporu iz pripornega razloga ponovitvene nevarnosti na podlagi sklepa preiskovalnega sodnika za čas 30 dni," dodajajo na sodišču.

‹ nazaj

Komentarji (2)

14.10.2017–16 (3) (19)Ocenirambo 
Torej? kje ste zdaj komentatorji zagovorniki "Strelca". ? Zgodba je malo /precej drugačna mar ne? Sposodil si je veliko keša in ga ni vrnil, še več umor je načrtoval.... kaj bi še dodajal k vašim prejšnjim komentarjem v predhodnem prispevku ? Nič. Sami ste si povedali vse. V bodoče ne bodimo tako pametni preden se ne prepričamo :) je nauk te basn nič več jaz tu nebi dodajal..tipično za naše kraje:)
15.10.2017 13 (15) (2)OceniBrajdimir 
Rambo, kaj bi pa rad povedal, da je bil Mićo poštenjak in imel svojo banko za posojanje dnarja. Dej ne nakladaj, to lahko tveziš tistemu, ki ne pozna teh novomeških ničvrednih kriminalcev, ki so izsiljevali po lokalih, pobirali varščine in na razne načine ustrahovali podjetnike. Po vsej verjetnosti je bil tudi Jerančič del te zgodbe in , ker oblast in policija ne ukrepa in zaščiti ljudi, je podjetniku po vsej verjetnosti počil film in zadeve vzel v svoje roke. Ko bomo šlišali še drugo plat zgodbe, takrat se lahko sodi, kdo je bil dejansko žrtev te zgodbe ! Seveda, če bi policija in pravna država opravila svoje, do tega ne bi prišlo, obsojam tak način obračunavanja !

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava