dolenjska

Kdaj bo dokončan Videk, še ne vedo

16.10.2017 | 13:05 | M. Martinović

Gregor Macedoni se je glede Vidka danes zahvalil vodstvu vrtca Pedenjped in starše pozval k potrpežljivosti. (Foto: M. M.)

Gregor Macedoni se je glede Vidka danes zahvalil vodstvu vrtca Pedenjped in starše pozval k potrpežljivosti. (Foto: M. M.)

Novo mesto - Novomeški župan Gregor Macedoni je na današnji novinarski konferenci na rotovžu med drugim povedal, da ne morejo z gotovostjo napovedati, kdaj naj bi bila končana gradnja novega vrtca za OŠ Bršljin. Kot je znano, bi moral Videk otroke sprejeti že septembra, a so izvajalcu, tj. podjetju Markomark Nival priznali zamik zaradi postopkov pridobivanja gradbenega dovoljenja. V nadaljevanju je gradnja vseeno zastajala in na zadnje so na občini napovedali, da naj bi otroci, ki sedaj gostujejo v prostorih Plesnega studia Novo mesto, vrtec dobili ta mesec, a se tudi to ni uresničilo.

»Uveljavljamo vsa pravna sredstva, ki jih imamo na voljo. Hkrati pa skušamo z neformalnimi pritiski zagotoviti čim prejšen zaključek del. Glavnina zamud v tem trenutku prihaja zaradi same izvedbe. Izvajalec ima svojega podizvajalca, ki mu je predal glavnino izvedbe del. Pri njem pa prihaja do težav s cenami, ki jih je ponudil in jih verjetno danes težko uveljavlja na trgu, ko vemo, da je v zadnjem letu prišlo do dviga cen tako materiala kot izvedbenih storitev.« Kot je znano, je občina za to naložbo namenila milijon evrov, montažni vrtec, ki so ga začeli graditi maja letos, pa naj bi po prvih napovedih zgradili v štirih mesecih. Sprejel bo okoli 130 otrok, v njem bodo med drugim štiri igralnice za prvo starostno obdobje in dve igralnici za drugo starostno obdobje, ob tem pa urejajo še zunanjost in parkirišča.

Tudi župan je danes na kratko predstavil potek prenove Glavnega trga, kjer so arheologi za krajši čas ustavili gradbena dela tudi v spodnjem delu trga, a naj bi se kmalu preselili višje. »V tem tednu bomo postavili zapore parkirišč na Rozmanovi ulici do Foto Asje, v nadaljevanju Rozmanove pa vse do Knjižnice Mirana Jarca vzpostavili bočna parkirišča, saj bo tu potekal tudi tovorni promet oz. dovoz in odvoz materiala z gradbišča,« je povedal Macedoni. V kratkem naj bi arheologi in gradbinci zakopali tudi na Pugljevi ulici, župan pa je danes ponovil nekaj sprejetih ugodnosti za stanovalce v mestnem jedru, o katerih smo že poročali. Danes je še dodal, da bodo v četrtek občinskemu svetu podali predlog za sprejetje odloka (po skrajšanem postopku), ki je potreben za objavo občinskega razpisa za subvencije najemnin za nove dejavnosti.

Med drugim je omenil še nekaj večjih projektov, ki se že ali se bodo v kratkem začeli izvajati po različnih krajevnih skupnostih, kako potekata projekta pokritja velodroma in sistema za izposojo koles itd. O tem bomo podrobneje poročali v četrtkovi tiskani izdaji Dolenjskega lista.

‹ nazaj

Komentarji (29)

16.10.2017–4 (0) (4)OceniPol ceneje 
Ali ni Muhič za 3 miljone prenovil sosednji vrtec? Če bo Macedoni postavil novega za 1 miljon bomo tud to zamudo potrpel. Res zanimivo kako je včasih denar puščal.
16.10.2017 5 (5) (0)Ocenijulka 
Kolikor se spomnim, ni noben od obnovljenih vrtcev stal 3 milijone. V celoti obnovljena sta bila 2, eden z 12 oddelki in vsemi spremljajočimi prostori, drugi pa z 8 oddelki in vsemi spremljajočimi prostori. Oba tudi v celoti na novo opremljena. Videk bo imel 5 oddelkov in spremljajoče prostore, če bo na koncu cena 1 milijon, bomo pa še videli. Ne prehitro delati primerjave kar tako na pamet.
17.10.2017 3 (3) (0)OceniJanez 
Izvajalca stiska ker nima denarja za projekt ki ga je pogodbeno prevzel. Stroške ima namreč večje kot si je naredil kalkulacijo. Sedaj pa zamuja in išče priložnosti na nepredvidenih delih. Ne razumem zakaj zamuda z gradnjo glede na to da delaš izven prometa, na prostem... najbrž bo izgovor projekti haloo. Izvajalec ima tudi pridobitev gradbenega in pzi. To ne more biti izgovor za aneks. Najcenejši ne bi smelo biti edino merilo pri izbiri. Ampak tako je v tej deželici. Tega vrtca še kar nekaj časa ne bo v uporabi kot kaže.
17.10.2017 10 (10) (0)Ocenideset 
Macedoni ima v tej zelji po ponovnem mandatu - vecja usta kot pamet. Sili se na vse strani in dela napake za napako...potopil bo samega sebe na koncu.
17.10.2017 7 (7) (0)OceniOgorčen starš 
Staršem otrok, ki imajo sedaj otroke na dislocirani enoti, bi morala občina priznati odškodnino oz. plačilo po nižjem razredu. Prav tako so otroci zelo prikrajšani. Ne dela se po predvidenem programu, pa naj reče vodstvo vrtca kar koli hoče. V nadomestnih prostorih se širijo uši, rota virusi, itd., saj je preveč otrok v enem prostoru. Otroci imajo igralnico kar na hodniku. Zračenja praktično ni. Ob treh jih vržejo ven, ker začne z delom plesni center, izhod lokacije je direkt na cesto, ni garderob,.... Ravnateljica je obljubila začasno rešitev za obdobje meseca, največ dva. Že takrat smo vedeli, da to ni iskrena napoved. Staršem ste dolžno sporočiti datum obratovanja Vidka. Zima je pred vrati!
17.10.2017 4 (4) (0)Oceniobcan 
Tega cloveka.je treba.v bolnico pelat...cimprej.Bolano vse to kar se dogaja na vse strani...
17.10.2017 2 (2) (0)Ocenibroj dva 
Nikada, čak ni tada....
17.10.2017—   (1) (1)OceniBigMacMini 
Do volitev pa ja mora biti končan ejga
17.10.2017 4 (4) (0)Ocenideset 
Ne bo mu pomagalo ce v zlato odene mesto prevec se je zasral pri folku.
18.10.2017 9 (9) (0)OceniGAS-Kobe 
Nekaj je govoriti drugo pa je zadeve izpeljati in pri izvedbi pri županu Macedoniju ne štima nobena zadeva.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava