kronika

Upor zapornikov na Dobu

18.10.2017 | 21:10 | S. G., STA

Na Dobu so nekateri zaporniki očitno nezadovoljni z neizpolnjevanjem danih obljub. (Foto: arhiv DL)

Na Dobu so nekateri zaporniki očitno nezadovoljni z neizpolnjevanjem danih obljub. (Foto: arhiv DL)

Dob - V zaporu na Dobu se je na dvorišču uprlo devet zapornikov. Kot so pojasnili na upravi za izvrševanje kazenskih sankcij,  so v času popoldanskega sprehoda splezali na cevi toplovoda. Po ukazu so se obsojenci vrnili, uporaba prisilnih sredstev ni bila potrebna. Po poročanju Primorskih novic naj bi se uprli zaradi nekaterih neizpolnjenih obljub.

Že v petek so sicer zaporniki protestirali v ljubljanskem zaporu na Povšetovi ulici. Trije priporniki so splezali na nadstrešek ene izmed stavb, v protestu pa so se jim pridružili še ostali. Naj se vrnejo v svoje sobe, so jih pravosodni policisti uspeli prepričati šele po več urah, nekatere tudi s prisilnimi sredstvi. Tri tamkajšnje pripornike pa so po incidentu premestili v druge zapore.

‹ nazaj

Komentarji (4)

19.10.2017 3 (3) (0)Ocenibutec&butec 
Mater jim lopovsko, kaj bi sploh radi. Če bi bili pošteni, se ne bi znašli v arestu. Žrejo za naš denar, pa še niso zadovoljni.
24.10.2017Ocenikarina 
Kaj jim spet ne paše? Na toplem so. Niso lačni, niso žejni. Nimajo položnic. Imajo premalo prostora? Marsikdo živi z družino v najeti garsonjeri ob minimalni plači. Prekleto morajo razmisliti kako bodo združili konec meseca z začetkom, kaj bodo dali v usta, kako plačali položnice,... Pa živijo pošteno! Imeli so izbiro, lahko bi bili pošteni, pa so se pač odločili drugače. Še preveč se jih crklja. Več luksuza imajo kot delovni in pridni ljudje na minimalcu.
24.10.2017Ocenirambo 
pa dobro kaj se vidva razburjata? jim plačujemo hrano, streho oni pa kradejo kajne? Pa jebemu mast tu jih mate na rotovžu ista pesem, zakaj se za te ne pritožujete? Dajete jim denar, streho nad glavo, pa še kradejo vas....vi pa se nekaj oglašate za te ku. robijaše:) Bi vaju pa vprašal kaj misllita a bodo tudi ti naši imenovani v bodoče tako štrajkali Na Dobu? Bodo pobirali milo na tuširanju.? pardon ne sam na Dobu imamo kandidatkinje tudi za IG. Kakšno je vajino mnenje o teh naših bodočih stanovalcih Iga in Dob a? Bojo štrajkali al ne?
24.10.2017OceniKar na smeh mi gre 
karina tako je :-))! Janša je na Dobu tudi papcal za naš denar, napisal je celo pravljico o Noriškem kraljestvu, danes pa od države za vse tamkajšnje privilegije zahteva še nesramno visoko plačilo ;-))! Lopovi se pač zgledujejo po njemu ;-))!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava