kočevsko-ribniško

Podelili prvo štipendijo Jureta Bradeška

26.10.2017 | 19:45 | M. L.-S.

Podelili prvo štipendijo Jureta Bradeška
Pogodbo o štipendiji je Luki izročil v podpis Igor Rančigaj. (Foto: M. L.-S)

Pogodbo o štipendiji je Luki izročil v podpis Igor Rančigaj. (Foto: M. L.-S)

Kočevje - V spomin na januarja letos preminulega producenta, režiserja in nepogrešljivega člana Kreativnega središča Vezenina Jureta Bradeška sta Center za mladinsko kulturo Kočevje in Kreativno središče Vezenina pripravila Dneve Jureta Bradeška. Tridnevno dogajanje se pričenja danes, na dan, ko bi inženir multimedije iz Kočevja, Jure Bradeško praznoval svoj 52. rojstni dan.

V sklopu poklonitve spominu na Bradeška, ki je bil z Igorjem Rančigajem leta 2010 ustanovitelj spletne TV Kočevje in leta 2013 eden od štirih ustanovnih članov Kreativnega središča Vezenina, bo danes ob 20. uri v Kreativnem središču Vezenina koncert Gombac – Dovč, jutri ob 19. uri bodo odprli razstavo Jure Bradeško, v soboto ob 19. uri pa bo pesniško glasbeni večer z Majo Gal Štromar.

Že danes pa so uradno podelili tudi štipendijo Jureta Bradeška v višini 150 evrov mesečno, ki jo nameravajo podeljevati tudi v prihodnjih letih kot trajen spomin na Bradeška. Prvo štipendijo je prejel 18-letni dijak 4. letnika Srednje medijske in grafične šole Ljubljana Luka Štuhec iz kraja Smrjene pri Pijavi Gorici. Luka je že od lani član sekcije Freeloaders media hous kočevskega Centra za mladinsko kulturo, v center pa ga je pripeljal prav Bradeško.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava