Informacija o posilstvu pretresla starše in javnost; izkazalo se je, da gre za laž

13.11.2017 | 15:30

Osnovna šola dr. Franceta Prešerna Ribica je na svoji spletni strani objavila obvestilo, da so navedbe v članku lažne in zlonamerne. (Foto: spletna stran Občine Ribnica)

Osnovna šola dr. Franceta Prešerna Ribica je na svoji spletni strani objavila obvestilo, da so navedbe v članku lažne in zlonamerne. (Foto: spletna stran Občine Ribnica)

Ribnica - Včeraj je portal Nova 24 tv objavil škandalozno novico, da naj bi v sanitarijah OŠ Ribnica romski učenec posilil mlajšega dečka, ravnateljica pa naj bi zadevo skušala skriti pred javnostjo. Informacija, ki se je kot blisk razširila po družbenih omrežjih, je ljudi pretresla in zanimalo nas je, kaj se dogaja na ribniški šoli.

"Na spletu se je pojavila LAŽNA informacija o nasilnem dogodku na naši šoli ter LAŽNA IN ZLONAMERNA informacija o ravnanju ravnateljice. Obveščamo učence, starše in ostalo javnost, da so navedbe v tem članku, tako o samem dogodku, kot o ravnanju ravnateljice v zvezi z njim, v celoti neresnične. Na naši šoli ni prišlo do posilstva in ravnateljica šole takega dogodka v nobenem primeru ne bi skrivala pred javnostjo niti tega ne bi zahtevala od nikogar.

Z objavo te LAŽNE novice novinarja A. L. na portalu Nova 24 tv.si je bila šoli in ravnateljici narejena nepopravljiva škoda. Žal nam je, da je ta LAŽNA, NEPREVERJENA IN ZLONAMERNA informacija vznemirila starše naših učencev. Zagotavljamo vam, da delo na šoli poteka po ustaljenem šolskem redu," se glasi obvestilo, katerega je danes šola objavila na svoji spletni strani, kot odgovor pa smo ga dobili tudi kot odgovor na naše vprašanje. Pod njim je podpisana ravnateljica Andreja Modic.

POLICIJA NI DOBILA PRIJAVE

O zadevi smo se pozanimali tudi na PU Ljubljana, od koder je predstavnica za odnose z javnostmi Nataša Pučko sporočila, da tovrstne prijave niso zabeležili. "Navedbe so policisti preverjali v vodstvu vzgojno izobraževalnega zavoda v smislu preverjanja okoliščin domnevnega dogodka, vendar po do sedaj zbranih obvestilih do takšnega dogodka ni prišlo. V zvezi navedenega vas naprošamo, kot tudi vse, ki bi o tem imeli informacije, da jih posredujejo na pristojno Policijsko postajo Ribnica ali na Policijsko upravo Ljubljana ali na številko 113."

Janja Ambrožič

Komentarji (19)

13.11.2017 2   (4)   (2)   Ocenibambi 
Janšatovi mediji že od nekdaj oblavljajo laži in širijo nestrpnost
13.11.2017—   (1)   (1)   Ocenipopendekl 
Ali se ga je Tanko na poti v Janševo jazbino mogoče malo preveč natankal. Martin pa to??
13.11.2017 2   (2)   (0)   OceniSram me je 
Sram me je da ljudje nasedamo nepreverjenim novinarskim tračem ... Upam, da bo osebek, ki se skriva za kraticami kaznovan če se ugotovi da je širil laž v javnosti ... Le kakšen človek je to? Bolan?
13.11.2017OceniReklama 
A so misl da si bojo s tem naredil dobro reklamo? Žal so se zmotil.
13.11.2017—   (1)   (1)   Oceniprofesor 
Novinar naj se javno opraviči
14.11.2017 5   (5)   (0)   Oceniborec 
Te janševistične medije bi morali prepovedat. Ker take bedarije ko oni pišejo samo poneumljajo narod. S tem da jim tisti pravoverni verjamejo in širijo laži naprej.
14.11.2017 1   (1)   (0)   OceniPripomba 
Novinar in Nova TV. si naj za klevete kazensko odgovarjata! Neutemeljeno blatenje , širjenje mednacionalne nestrpnosti in podpihovanje narodnega razkola ki ga povzročajo strankarski SDS in RKC mediji je vseh obsodb vredno!!
14.11.2017–2   (0)   (2)   OceniKruh 
Saj so kučanovi mediji tudi širili laži. Pa ste bili tiho.
14.11.2017 1   (1)   (0)   OceniPripomba 
Kruh kaj tudi ti lažeš?? Kučan nikoli ni ustanavljal ne svojih, ne strankarskih medijev! Janša pa!! Nova 24 TV je popolnoma strankarska televizija, ustanovljena izključno s finančnimi sredstvi članov stranke SDS in skrajno desne slovenske diaspore! Povsem in izključno trobilo ultra desnice, ki ne pozna besed nepristranskost, resnica, neodvisnost in še mnogo tega!! Bolj spominja na SDS - EPP postajo !!
14.11.2017–1   (0)   (1)   OceniKruh 
Ne, on jih je samo kupoval in nadzoroval. A delo, mladina RTVitd. niso strankarski ?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava