dolenjska

Ponovno prispela le ponudba podjetja FS

15.11.2017 | 14:00 | R. N.

Komisija, pristojna za izbiranje ponudb (z leve proti desni): podžupan Jože Šteingel, direktor občinske uprave Jacques Gros in Vlado Kostevc, ki na občini pokriva področje družbene dejavnosti.

Komisija, pristojna za izbiranje ponudb (z leve proti desni): podžupan Jože Šteingel, direktor občinske uprave Jacques Gros in Vlado Kostevc, ki na občini pokriva področje družbene dejavnosti.

Odpiranja ponudb so se poleg predstavnikov podjetja FS, udeležili tudi nekateri občinski svetniki.

Odpiranja ponudb so se poleg predstavnikov podjetja FS, udeležili tudi nekateri občinski svetniki.

Zapisnikar mag. Uroš Škufca iz podjetja Praetor, ki je za občino pripravil razpisno dokumentacijo.

Zapisnikar mag. Uroš Škufca iz podjetja Praetor, ki je za občino pripravil razpisno dokumentacijo.

Žužemberk - V prostorih občine Žužemberk je bilo danes dopoldan odpiranje ponudb za izbiro izvajalca za prevoz šolskih otrok. Na že tretji razpis je do roka prijave prispela le ponudba podjetja FS v višini 263.593,50 evrov brez DDV-ja.

Šolski prevozi so ena najbolj vročih tem trenutno v žužemberški občini. Občina je že februarja objavila razpis za izbiro izvajalca za prevoze otrok, na katerega so se prijavili trije ponudniki. Izbrali so podjetje FS, ki pa ni ponudilo najnižje cene. Najugodnejši so bili štirje ponudniki, to so Turizem, prevozi, avtošola Prah Sevnica s partnerji Prevozi Kastelic, Avtoprevozništvo Kraševec Sandi in Avtobusni prevozi Polikarp Kastigar, ki so nastopili skupaj, in so zato na državno revizijsko komisijo vložili zahtevek za revizijo ter bili uspešni. »Državna revizijska komisija je bila mnenja, da postopek ni bil speljan v redu, ker ni bil jasno zapisan pogoj referenc. Mnenje naročnika je bilo, da se reference ne smejo seštevati, tako da naročnik ni izbral najugodnejšega ponudnika, na koncu je sprejel odločitev, da se ne sprejme nobena ponudba,« je za Dolenjski list pojasnil direktor občinske uprave Jacques Gros, tudi član komisije za odpiranje ponudb. Na to odločitev občine, da zavrne vse ponudnike, je sledila nova revizija, kar je zadevo precej zapletlo, je dodal Vlado Kostevc, tudi član omenjene komisije.

Spremenjeni pogoji

Na občini so nato objavili nov razpis, ki pa je imel spremenjene pogoje, kajti povečali so reference iz 200.000 na 250.000 evrov. Po mnenju nekaterih, naj bi občina s tem omejevala konkurenco, saj je prispela le ponudba podjetja FS. Bili so očitki, da občina favorizira domače podjetje. »To definitivno ni res, nam se gre, da imamo izvajalca, ki bo sposoben opravit posel za najnižjo možno ceno,« odgovarja Gros.

V postopek je kasneje vstopilo še ministrstvo za javno upravo kot zagovornik javnega interesa v postopkih javnega naročanja in na državno revizijsko komisijo vložilo zahtevek za revizijo za izbiro izvajalca prevozov otrok. »Po pisanju enega od ponudnikov na ministrstvo za javno upravo je državna revizijska komisija na podlagi vložene revizije s strani ministrstva, odločila, da postopek izbire ni bil pravilno izpeljan. Ne bi smeli imeti odpiranja ponudb pred odločitvijo državne revizijske komisije glede vložene revizije,« je pojasnil direktor občinske uprave in dodal, da je bil tudi drugi razpis nato razveljavljen.

V oktobru je sledil še tretji razpis. Na občini bodo sedaj počakali, če bo do predvidenega roka ponovno vložen postopek za revizijo, drugače bodo z izbranim izvajalcem podpisali pogodbo za izvajanje za obdobje štirih let. »Žalostno je, da so iz občine Žužemberk samo negativne zgodbe glede teh prevozov, namesto da bi se govorilo o projektih,« je dejal Gros in dodal, da na različnih koncih občine poteka kar 25 projektov.

‹ nazaj

Komentarji (7)

15.11.2017 2 (2) (0)OceniBralec 
Ne bi se vtikal v to zgodbo, bi pa priporočil občini, da vzame dobrega odvetnika in čas je, da končno končate s to zgodbo. Kot se bere iz kronologije in tudi s posnetkov je jasno kdo vse tiči za tem! Naj ti svetniki plačajo vse stroške odvetnikov! Sram jih naj bo!!!
16.11.2017 2 (2) (0)OceniObčenar 
Več kot jasno je da se gre tu za večnivojsko korupcijo. Se bodo pa morali še učiti od Nm rotovža, kako čez speljati razpis za novo direktorico z eno prijavo. In to dvakrat. Pa judež je tudi že postal občinski inventar.
16.11.2017—   (2) (2)OceniDarko Pucelj 
Bralec, ni kriv tisti, ki s prstom pokaže na neparvilnosti, kriv je tisti, ki s svojim ravnanjem občini povzroča škodo in do sedaj ji jo je povzročil za več kot 100.000 evrov. Občina je na prvi javni razpis za prevoze dobila tri pravilne ponudbe in, če bi posel oddala najcenejšemu, bi bila zadeva že zdavnaj zaključena brez dodatnih strošov. Ve se, kdo povzroča občini dodatne stroške zaradi svojega načina dela in verjetnega namena ponavljati javni razpis toliko časa, dokler ne bo izbran točno določen ponudnik. Ne občinska svetnika, komisisja za izbiro izvajalca in župan naj plačajo stroške in kot je videti, zgodba še kar nekaj časa ne bo končana. Verjetno bomo v kratkem priča novemu razpisu. Obstaja v tej državi institucija, ki bo končno presekala ta gordijski vozel in naredila konec vsemu, kar se okoli prevozov otrok v šolo dogaja v Občini Žužemberk?? Od vsega pa je najbolj zaskrbljujoče to, da se otroci od 1. 9. 2017 dalje vozijo v Osnovno šolo Žužemberk brez veljavne pogodbe med FS d.o.o. in Občino Žužemberk, ker jo je Državna revizijska komisija razveljavila. To je v Slovenskih novicah v članku dne 30. 10. 2017, z naslovom: Župan bi s prevozi otrok izcuzal milijon, novinarju povedal župan sam. Kdo bo prevzel odgovornost, če se kateremu od otrok na poti v šolo kaj zgodi? Občinska svetnika prav gotovo ne.
17.11.2017—   (2) (2)OceniRes je 
Dragi gospod Darko , poglej se v ogledalo in videl boš...
17.11.2017Ocenibo 
Komisija menda zastopa interese lokalne skupnosti ,torej izbira je cenejši ,kar je logično za enako opravljeno kvalitetno delo.Zakaj tega ni storila ?
17.11.2017 2 (4) (2)OceniDarko Pucelj 
Dragi gospod/gospa "Res je". Lahko Vam povem, da sam nimam prav nobenih težav, da se nebi pogledal v ogledalo. Bi pa Vam postavil retorično vprašanje, ali se lahko v ogledalo pogledajo člani komisije za vodenje postopka javnega razpisa za izbiro izvajalca za prevoze otrok v Osnovno šolo Žužemberk in g. župan, kateri je odgovoren za zakonito in gospodarno ravnanje z občinskim denarjem? Vem, da sem mnogim trn v peti, ker jim gledam pod prste in jim ne dovolim, da bi se kdorkoli okoriščal na račun naše občine.
17.11.2017 3 (4) (1)OceniAbecedarij 
Zadeva je taka gospod ŠKufca odločite se ali boste župan ali prevoznik ,dokler boste oboje je zadeva sporna če ste krivi ali pa ne .Za demokracijo in za druzbo take stvari niso dobre in škodijo odločite se tako kako vam bo najboljše in boste mirno delali in spali.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava