dolenjska

Gasilci nameščajo novoletne lučke. Kje bo pa sejem?

16.11.2017 | 13:45 | M. Martinović

Veseli december se bo začel 5. decembra s prihodom Miklavža in prižigom  novoletne razsvetljave, nadaljeval pa v času od 22. do 31. decembra. Letos na Novem in ne Glavnem trgu. (Foto: M. M.)

Veseli december se bo začel 5. decembra s prihodom Miklavža in prižigom novoletne razsvetljave, nadaljeval pa v času od 22. do 31. decembra. Letos na Novem in ne Glavnem trgu. (Foto: M. M.)

Gasilci nameščajo novoletne lučke. Kje bo pa sejem?

Novo mesto - Danes smo na Rozmanovi ulici v Novem mestu opazili gasilce GRC Novo mesto, ki tamkajšnje drevje okrašujejo z novoletnimi lučkami. Te tradicionalno zasvetijo ob obisku Miklavža. Ker je letos Glavni trg v obnovi, se številni sprašujejo, ali bo Miklavž in za njim tudi dedek Mraz sploh obiskal dolenjsko prestolnico, kaj bo z vse bolj popularnim drsališčem in pa letošnjim Veselim decembrom nasploh.

Takšno vprašanje smo prejeli tudi za rubriko Halo, tukaj bralec Dolenjca, odgovor pa je poleg ostalih objavljen v današnji aktualni tiskani izdaji Dolenjskega lista.

Za Veseli december skrbi Zavod Novo mesto, od koder so za naš časopis zapisali: »Letošnji Veseli december v Novem mestu bo zaradi del na Glavnem trgu večinoma potekal na Novem trgu, ne bo pa nič manj pester, saj organizator Zavod Novo mesto v sodelovanju z drugimi partnerji pripravlja živahno dogajanje in praznično vzdušje za vse generacije. Na čarobno okrašenem in osvetljenem Novem trgu pripravljamo večje drsališče, pravljično deželo, bogato kulinarično ponudbo, številne brezplačne prireditve za otroke in odrasle in seveda tradicionalno silvestrovanje na prostem. Veseli december se bo začel 5. decembra s prihodom Miklavža in prižigom novoletne razsvetljave, nadaljuje pa se od 22. do 31. decembra s prireditvami. Popoldan bodo potekale otroške predstave in delavnice, zvečer pa zabavni koncerti. Nismo pa pozabili na Glavni trg, saj bo na zgornjem delu trga 24. decembra potekal božični koncert. Več o programu bomo sporočili naslednji teden.«

‹ nazaj

Komentarji (12)

16.11.2017 5 (5) (0)OceniNovomesto 
Božicni koncert na gradbišču. Niso normalni
16.11.2017–1 (2) (3)OceniJan 
Zakaj tudi sploh okraševati ta del mesta? Raje bi okrasili predel okoli Novega trga. Recimo križišče pri Tili in potem po Rozmanovi do recimo knjižnice. Tam za gradbince res ni treba lučk. Božični koncert pa boljše da bi naredili na trgu pri frančiškanski cerkvi.
16.11.2017 2 (2) (0)OceniObčan 
Šokantno. Župan naj odstopi.
16.11.2017 4 (4) (0)Ocenilokalpatriot 
Ne v bolnico naj gre / psihijatrija.Tako se mogoče izogne nastanitvi v hotelu Dob:)
17.11.2017–2 (0) (2)Oceniah 
Vam pa res ni nič prav. Seveda more biti tudi nekaj na Glavnemu trgu. Kaj niso tam tudi trgovci....ali naj propadejo....kako bo pa potem zaživel trg če ne bo tam nobene dejavnosti!!!!!! Pod to oblastjo se je v mestu zgodilo več investicij kot prej v 10 letih pod vodstvom SD LDS in njihovimi izpeljankah imen strank iz zares as za dolenjsko........
17.11.2017OceniNovomeščan 
Trgovci na glavnem trgu so že propadli in se selijo ven
17.11.2017 3 (3) (0)OceniOh 
G. Ah, lahko prosim jasno našteješ investicije z imenom projekta in morda še ceno zraven, ki so se zgodile pod to oblastjo? Mene, verjetno pa še marsikoga, ta podatek zanima, vi pa se bi z njim zagotovo z veseljem radi pohvalili.
17.11.2017–2 (0) (2)Ocenipljuni istini u oči 
Trgovci v mestu propadajo že 20 let in ne bodo jih rešile niti lučke niti obnova, če ne bodo nekaj naredili sami s svojo ponudbo. Nekateri so to že naredili, drugi, kot je sposoben gostinc na trgu pa bodo to priložnost izkoristili sedaj. Pohvale pa županu ki je ugriznil v to gnilo jabolko se bo kot prvi župan po 60 letih podpisal pod obnovo mesta. Če bo dobra al pa slaba bo moral odgovarjati sam.
17.11.2017 3 (3) (0)Oceniata od Jana 
Pljuni sam sebi vskledo, je naziv te tvoje županove uspešnosti, ta papak je uničil in rasturil vse kar v 60 letih do sedaj nobeden župan ni. In će to podpiraš si prav isti pacient kot on. Fascinantno je koliko bolnikov in okuženih pacientov ordinira po tem ubogem zmedenem kaos mestu..BOLANO res do amena. Ni tu pomoči. Adijo pamet.:)
17.11.2017 4 (4) (0)OceniAna 
Mene pa zanima, kdo je dovolil, da se uničijo Arkade na Glavnem trgu in prehod skozi njih za potrebe razširitve gostilniškega lokala?!? Katastrofa! Se gredo neko spomeniško varstvo samo tam, kjer jim paše. Banda!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava