kronika

Tragična nesreča v gozdu, moški podlegel poškodbam

22.11.2017 | 18:35 | J. A.

Moškemu reševalci niso mogli pomagati. (Foto: arhiv DL)

Moškemu reševalci niso mogli pomagati. (Foto: arhiv DL)

Danes popoldne ob 14.04 je v gozdu pri kraju Golek na območju občine Črnomelj prišlo do delovne nesreče, v kateri se je drevo podrlo na krajana, ki je zaradi poškodb umrl na kraju dogodka. Gasilci PGD Črnomelj so pomagali reševalcem NMP pri prenosu umrlega do vozila. O dogodku so bile obveščene pristojne službe. 

Našel mino in strelivo

Ob 13.47 je občan v bližini naselja Breg v sevniški občini našel minometno mino, kalibra 45 mm, in dva kosa pohotnega streliva, kalibra 7,9 mm, oboje italijanske izdelave, ostanek iz obdobja druge svetovne vojne. Pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Dolenjske regije sta nevarno najdbo odstranila in uskladiščila do uničenja.

S helikopterjem  UKC Maribor

Ob 14.29 sta posadka helikopterja Letalske policijske enote in dežurna ekipa Helikopterske enote nujne medicinske pomoči Maribor s helikopterjem prepeljala obolelo osebo iz ZD Krško v UKC Ljubljana.

Na nogo padla bala

Ob 12.25 je v podjetju na Kosovelovi cesti v Grosupljem delavcu na nogo padla bala trde plastike. Posredovali so reševalci NMP Ljubljana in Grosuplje, ki so poškodovanega delavca oskrbeli in prepeljali v UKC Ljubljana.

Gorel drog

Ob 17.27 je na Polici v občini Grosuplje zagorel A drog električne napeljave. Dežurna služba Elektro Ljubljane je odklopila daljnovod, gasilci PGD Polica pa so pogasili goreč drog.

Prevrnil se je, ko je šel na intervencijo

Ob 17.39 se je na cesti Mala Stara vas–Polica v občini Grosuplje gasilsko tovorno vozilo pri vožnji na intervencijo prevrnilo na bok. Posredovali so gasilci PGD Grosuplje in GB Ljubljana, ki so zavarovali in razsvetlili kraj nesreče, s tehničnim posegom rešili ukleščenega gasilca ter nudili pomoč vlečni službi pri postavitvi vozila na kolesa. V nesreči so se poškodovale tri osebe. Reševalci NMP Ljubljana so jih oskrbeli in prepeljali v nadaljnjo oskrbo.

Gorele saje

Ob 17.09 so v naselju Znojile pri Krki (občina Ivančna Gorica) zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Krka, ki so varovali objekt, dokler saje niso zgorele in pregledali okolico dimnika.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava