Mednarodna konferenca Savska kolesarska pot – izziv in priložnost, grad Sevnica

23.11.2017 | 10:00

Mednarodna konferenca o kolesarskem potencialu porečja reke Save

Sevnica, 23. novembra 2017, ob 10.00 uri na Gradu Sevnica

Kolesarjenje ob rečnih dolinah, tudi ob reki Savi, v Sloveniji postaja s pospešenim vlaganjem v infrastrukturo in razvoj storitev pomemben segment kolesarskega turizma, ki privablja turiste iz ciljnih trgov. Z vzpostavitvijo celovite kolesarske mreže pa postaja tudi hrbtenica kolesarskega omrežja, ki je pomembna tudi iz vidika dnevne mobilnosti.

Za razvoj visoko kakovostnega kolesarskega produkta je potrebno tvorno sodelovanje vseh deležnikov na nacionalni in lokalni ravni, konferenca o izzivih in priložnostih Savske kolesarske poti pa bo PRVI pomemben korak na poti k dogovoru o sodelovanju lokalnih skupnosti in drugih zainteresiranih deležnikov ter skupin ob trasi mednarodne kolesarske poti.

Na konferenci bodo govorci predstavili:

- državne kolesarske povezave v Republiki Sloveniji in izzive za novo finančno perspektivo

- predlog Savske daljinske kolesarske povezave, ki v skupni dolžini presega 1000 kilometrov;

- primere dobrih praks (Dravska kolesarska pot, Sava-Krka bike);

- druge dejavnike, ki so pomembni za razvoj kolesarskega turizma ob daljinskih kolesarskih povezavah (digitalni marketing, specializacija turističnih nastanitev, promocijski dogodki kolesarskega omrežja);

Po zaključku konference vabimo na voden ogled Gradu Sevnica.

Na konferenco vabimo zainteresirane deležnike vzdolž porečja reke Save: župane in predstavnike ustreznih uradov občin, Razvojne agencije, turistične zavode, TIC-e, LTO-je, turistična in kolesarska društva ter zveze in ponudnike (namestitve, gostilne, idr.)

Udeležba na konferenci je BREZPLAČNA. Zadnji rok za prijavo je 20.11.2017 do 15.00 ure