novice

Kdo bo predstavljal dolenjske, posavske in belokranjske interese v Državnem svetu?

23.11.2017 | 10:05 | S. G.

Županskim kolegom se v državnem svetu na novo pridružuje sevniški župan Srečko Ocvirk (Foto: arhiv DL)

Županskim kolegom se v državnem svetu na novo pridružuje sevniški župan Srečko Ocvirk (Foto: arhiv DL)

Bojan Kekec je eden od novoizvoljenih v DZ (Foto: B.B., arhiv DL)

Bojan Kekec je eden od novoizvoljenih v DZ (Foto: B.B., arhiv DL)

Ljubljana, Novo mesto - Na volilnih zborih po Sloveniji so včeraj popoldne izbrali 22 državnih svetnikov, ki bodo naslednjih pet let v državnem svetu zastopali lokalne interese. Med njimi je polovica v svetniških klopeh sedela že v zadnjem mandatu. Za svetnike je bilo izvoljenih tudi osem županov in nekaj podžupanov, kažejo podatki volilnih komisij volilnih enot, ki pa še niso uradni.

Med župani, ki so bili vnovič izvoljeni za državne svetnike, je tudi župan občine Ivančna Gorica Dušan Strnad, ki se je za vstop v DS tokrat pomeril z županom Kočevja Vladimirjem Prebiličem. Županskim kolegom se v državnem svetu na novo pridružuje sevniški župan Srečko Ocvirk.

Med novoizvoljenimi svetniki je tudi nekaj podžupanov. Novomeški podžupan Bojan Kekec, katerega tekmica je bila županja Občine Šmarješke Toplice Bernardka Krnc, bo svetnik že tretji mandat. Prav tako je vnovičen mandat dobil črnomaljski podžupan Samer Khalil.

‹ nazaj

Komentarji (5)

23.11.2017 4 (4) (0)OceniBlokar iz Čardaka 
Zelo slaba izbira v Beli krajini neke koristi ni od njega
23.11.2017 2 (2) (0)Ocenivih 
k nas res morajo v vseh vejah oblasti zastopati šiptarji Hrvatje Bosanci srbi hrvati sirci itd k res ni nobenga slovenca več
23.11.2017 2 (3) (1)Oceniobčan 
Ta Rožle je res en Kekec. Dokler bodo taki bluzili v našem imenu bomo še vedno Bukovo mesto , ne pa Novo mesto..pa take da iščeš jih ne najdeš.Jonševi seteliti v kombinaciji z RKC so dobitna kombinacija za zahojenost, zaplankarstvo in bedarije vseh vrst.
24.11.2017 1 (1) (0)Ocenimanja 
Ne vem, zakaj imamo pri nas državni svet. Čemu služi? Kaj dela? Nimamo kam drugam porabit denar, ki ga dobivajo za plače, sejnine, potne stroške ipd?
24.11.2017OceniPok. Sandi Čolnik 
manja, knjigo v roke, googl pod prste, pa se bodo vprašanja kar sama odgovorila.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava