gospodarstvo

Krka tudi letos najuglednejši delodajalec

30.11.2017 | 08:50 | S. G., Foto: Klavdija Žitnik

Priznanje je v imenu podjetja prevzel Boris Dular, vodja kadrovskega sektorja v Krki. (Foto: K.Ž.)

Priznanje je v imenu podjetja prevzel Boris Dular, vodja kadrovskega sektorja v Krki. (Foto: K.Ž.)

Krka tudi letos najuglednejši delodajalec

Novo mesto, Ljubljana - Več kot deset tisoč anketirancev, ki je izbiralo ugledne delodajalce v raziskavi, ki jo že deset let delajo pri največjem zaposlitvenem portalu MojeDelo.com, je odločilo, da je najuglednejši delodajalec leta 2017 podjetje Krka, d.d. Novo mesto.

Krka tudi letos najuglednejši delodajalec
Krka tudi letos najuglednejši delodajalec

Krka je očitno našla formulo, kako dobiti in obdržati ugled delodajalca, tokrat so prestižno priznanje prejeli že šestič, na nagrado pa so  tudi letos zelo ponosni.

Plaketo je iz rok direktorja prodaje na MojeDelo.com Igorja Željana prejel direktor kadrovskega sektorja Krka, d.d. Novo mesto Boris Dular.  »Najprej bi se najiskreneje zahvalil portalu MojeDelo za to visoko priznanje, ki naj veliko pomeni. Govori o tem, da slovenska javnost prepoznava naše dosežke, naše rezultate, ampak tudi to na kakšen način jih dosegamo. Ključno za uspeh so zaposleni in njihovo prizadevanje na vseh področjih nam daje osnovo za najvišje prodajne uspehe. V devetih mesecih smo dosegli največjo prodajo v zgodovini Krke. Zavedamo se, da so zaposleni najpomembnejši, zato skrbimo za urejeno delovno okolje, varstvo in zdravje, za izobraževanje kadrov. Zaposleni ne smejo samo imeti občutek o tem uspehu, ampak morajo biti tudi deležni sadov tega dela. Ne gre samo za plačo, ampak za vrsto materialnih in nematerialnih ugodnosti, da se vsak posameznik zaveda, da je dal prispevek h Krkinem uspehu. Prav to zaposleni sporočajo okolju in iskalci zaposlitve vedo ter slišijo in verjetno je to razlog, da se želijo priti k nam,« je ob prejemu priznanja dejal Dular.

Kot so dopoldne sporočili iz Krke, rezultati raziskave Mojedelo.com potrjujejo, da v Krki poslovno uspešnost povezujejo s stalno skrbjo za dobre delovne pogoje in kakovostno življenje svojih sodelavcev. Zavedajo se, da so zaposleni, ki z zavzetostjo in odgovornostjo uresničujejo zahtevne razvojne, proizvodne, marketinške in prodajne načrte, temelj Krkine poslovne uspešnosti. Pri tem je ključno, da so za svoj ustvarjalni prispevek tudi primerno nagrajeni; ne le s plačo, temveč tudi z drugi materialnimi in nematerialnimi spodbudami, ki spodbujajo zavzetost pri delu, pripadnost podjetju, pa tudi skrb za zdravo življenje. Sicer pa se v Krki zavedajo, da lahko v prihodnje še marsikaj postorijo, da bodo še bliže odličnosti in še uspešnejši.

Iskalci zaposlitve so Krko kot najuglednejšega delodajalca izbrali tudi v letih 2007, 2009, 2011, 2015 in 2016.

Med top 10 uglednih delodajalcev so se sicer letos uvrstili še (po abecednem redu): Adria Airways, d.d., Akrapovič, d.d., Banka Intesa Sanpaolo, d.d., Banka Slovenije, Bayer, d.o.o., Fraport Slovenija, d.o.o., IBM Slovenija, d.o.o., Lek, d.d., Microsoft, d.o.o.

‹ nazaj

Komentarji (6)

30.11.2017 1 (1) (0)OceniSuženj 
Krka je zapor, kaj šele drugi...
30.11.2017 1 (1) (0)OceniVladka 
Koliko je Krka prijazna do zaposlenih delavcev, govorim iz lastnih izkušenj, oz. svojega sina, ki so ga zaradi po njihovem mnenju bolanega vrgli na cesto: http://www.slovenskenovice.si/novice/slovenija/hcerko-so-ji-ubila-mamila-sin-zaradi-epilepsije-ne-dobi-sluzbe
30.11.2017Ocenidolenjc123 
ja suženj pošten komentar, za povprečnega delavca v slo je dob obljubljena dežela. Na koncu se gre samo za to koliko dobiš ven iz dela. V čim krajšem času čim več, da mogoče pa le ne bo treba do penzije bit v službi, penzije so itak bagatela. Povprečen delavec v Krki ni več absolutni prvak po zaslužku v slo.
1.12.2017OceniTaboriščnik 
Sramota, da se Krka prijavlja na natečaj za najuglednejšega delodajalca. Zakaj ne upajo naredit anonimne ankete o zadovoljstvu delavcev? Zakaj ne organizirajo avtobusnega prevoza na delo, kot Revoz. Raje zidajo parkirišča po zemljiščih okoli. Gospoda Dularja je lahko sram, da ne zna poskrbeti za boljše odnose v podjetju. Ti nazivi, krvodajalske akcije, pa planinarjenje in podobno pa je samo en navaden piar. Kakšna je to firma, ko delavci ne upamo reč svojega mnenja, ker bo šef zameril in te zaje.... Sramota!!
1.12.2017 2 (2) (0)Ocenižiga  
Delal v krki 11let, žal mi je za vse tiste ,ki se zabubijo tam in dobesedno jih ta firma naredi enoumne, žalostno. Danes zaslužim skoraj 2x več, (večjo plača in napredovanje v krki je nemogoče, če nimaš sorodnikov na pravih položajih) predvsem od plače sem pa 3x srečnejši človek in ničveč nadut in zatesnjen kot v tistih letih ko sem delal tam.....Srečno.!
1.12.2017–1 (0) (1)OceniBojan Balkovec 
@Žiga: predvidevam, da v novi službi ne pišeš veliko :) :) :) :).

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava