kultura

Že 21. Miklavžev koncert

12.12.2017 | 16:45 | L. Markelj

Fantje z vasi prepevajo že 21 let.

Fantje z vasi prepevajo že 21 let.

Škocjan - Ljudski pevci Fantje z vasi, ki so del Kulturnega društva dr. Ignacija Knobleharja Škocjan, so tudi ta december povabili na tradicionalni, že 21. Miklavžev koncert v gostilno Luzar, in obiskovalcev niso razočarali. Kot običajno, so se predstavili s starimi ljudskimi pesmimi, ki po njihovi zaslugi ne bodo ušle pozabi - tako z že znanimi kot nekaj novimi.

Že 21. Miklavžev koncert

Prireditev, ki jo je prijetno povezovala Ivi Lanišnik, so popestrili zanimivi gostje: Vesele Ribnčanke, s katerimi so Fantje z vasi bili skupaj na več nastopih, in kvartet Jerica, ki so jih pred leti že gostili v Škocjanu.

Pohvalnih besed o delu škocjanskih Fantov z vasi, ki vztrajno prepevajo in ohranjajo naše glasbeno izročilo, je bil župan Jože Kapler. Fantje namreč pesmi ne le prepevajo, ampak vsa leta tudi zbirajo. Njihov arhiv šteje že krepko preko 400 zapisanih pesmi, ki so jih pogosto posneli pri starih ljudeh, ki jih danes ni več.

Že 21. Miklavžev koncert

Fantje z vasi so z letošnjim letom zadovoljni. Kot pravi njihov vodja Jože Krmc, si ga bodo zapomnili po sodelovanju na evropeadi na Finskem - skupaj z mirnopeškimi Čebelicami in pevsko skupino Klasek iz Izlak, ter po udeležbi na državnem srečanju ljudskih pevcev in godcev. Sicer pa so letos izgubili enega pevca in jih trenutno prepeva le šest: poleg Krmca še Ludvik Gorenc, Franc Žnidaršič, Darinko Bratkovič, Silvo Pajk in Stane Klobučar. »K sreči smo glasovno »pokriti« in pojemo triglasno, a vseeno bomo veseli, če se nam pridruži še kdo, ki mu je pri srcu stara slovenska ljudska pesem,« pravi Krmc. Vaje imajo vsak torek zvečer v Metelkovem domu.

Fantje z vasi so lani ob jubileju izdali že osmo zgoščenko z naslovom Naših 20. Tudi v tretjem desetletju pridno prepevajo naprej

‹ nazaj

Galerija (10)

FANTJE001
FANTJE002
FANTJE003
FANTJE004
FANTJE005
FANTJE006
FANTJE007
FANTJE008
FANTJE009
FANTJE010

Komentarji (1)

13.12.2017OceniMarjetica 
Čestitke fantom za vse pesmi in zato da ohranjajo lepoto slovenske narodne besede...HVALA vam

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava