obvestila

Novomeški abonma: Leticia in Irena Yebuah, KC Janeza Trdine

15.12.2017 | 19:30

Letos vas v Novomeški abonma vabijo dekleta iz legendarne dekliške vokalne skupine Copacabana, ki so se vnovič zbrale po več letih premora, Mešani pevski zbor VIVA iz Brežic, eden najboljši pevskih zborov pri nas, folkloristi Folklornega društva Kres, novomeški Zavod Friderik I. Baraga, ki zdaj že tradicionalno vsako leto pripravi operno premiero, ter nastop sester Leticie in Irene Yebuah z gosti.

Vabljeni v družbo najboljših novomeških društev in enega gostujočega iz Posavja!

PROGRAM

sobota, 6. 5., ob 19.30

VOKALNO-INSTRUMENTALNA SKUPINA COPACABANA

četrtek, 29. 6., ob 19.30

MEŠANI PEVSKI ZBOR VIVA BREŽICE

Zborovodkinja: Simona Rožman Strnad

sobota, 18. 11., ob 19.30

FOLKLORNO DRUŠTVO KRES

sobota, 25. 11., ob 19.30

Aleš Makovac: DESETI BRAT, Zavod Friderik I. Baraga

romantična opera po istoimenskem romanu Josipa Jurčiča

petek, 15. 12., ob 19.30

LETICIA & IRENA YEBUAH

Novomeški dvojčici afriških korenin sta stalnici na novomeških odrih, vendar pa se nam v pričujoči obliki predstavljata prvič. Povezuje ju neizmerna sestrska ljubezen, zato sta bili iskreno veseli povabila naše hiše, da tokrat na velikem odru nastopita kot duo.

Čeprav sta se odločili za različna študija, ju ves čas povezuje najbolj univerzalna umetnost – glasba. Leticia je diplomirana arhitektka in grafična oblikovalka, Irena pa mezzosopranistka in profesorica petja. Obe poučujeta na novomeški glasbeni šoli Marjana Kozine, sodelujeta z Anton Podbevšek Teatrom, Novomeškim simfoničnim orkestrom, vseskozi pa sodelujeta tudi v predstavah koreografinje in plesalke Maše Kagao Knez. Priložnost skupaj stati na odru imata tudi v Magičnem gledališču Serpentes.

Pred časom smo ju lahko občudovali na našem odru, ko se je novomeškemu občinstvu predstavil domači Big band, in novomeško občinstvo je ostalo brez besed.

Večer, poln sklenjene dvojine, ko bi težko razmejili, kje se začne prva in konča druga …

‹ nazaj