dolenjska

Mestni avtobus med prazniki ne bo zastonj

17.12.2017 | 14:45 | L. M.

Parkiranje je v vseh mestih velik problem. (Foto: L. M.)

Parkiranje je v vseh mestih velik problem. (Foto: L. M.)

Novo mesto - V rubriko Halo, tukaj je bralec Dolenjca sta se nedavno oglasili dve Novomeščanki, obe s pripombami oz. vprašanji v zvezi s parkiranjem v prazničnem času.

Prva pravi, da je vesela, da bo na Novem trgu praznični program, a ker bo zaradi tega na voljo še manj parkirnih mest, jo zanima, če novomeška občina razmišlja, da bi bili ob zaključku decembra mestni avtobusi zastonj. Meni, da bi se tako več ljudi navadilo na tovrstni prevoz, ker gre za prazničen čas, kdo marsikdo malce več spije, pa bi bilo to koristno tudi zaradi večje varnosti v prometu.

Na Mestni občini Novo mesto (MONM) odgovarjajo, da so glede na zasedenost avtobusov zadnje vožnje večine linij mestnega potniškega prometa med 16. in 17. uro, decembrski praznični program pa bo potekal v poznih popoldanskih urah, tako da obiskovalcem programa tovrstna ugodnost ne bi bila v pomoč. Edina izjema sta večerni vožnji linije 5, to je Krka – Mestne njive, ki pa sta prednostno namenjeni večerni izmeni Krke, tovarne zdravil.

BREZPLAČNO PARKIRANJE Z SMS SPOROČILOM ALI PREKO APLIKACIJE

Druga Novomeščanka se je obregnila ob parkiranje in sicer na dvourno brezplačno parkiranje z sms sporočilom oz. preko aplikacije. To se ji ne zdi pošteno in meni, da je vse skupaj preslabo označeno in ljudje za to ugodnost sploh ne vedo, sploh pa se ji ne zdi pravično. Zanimajo jo argumenti in sprašuje, zakaj ne bi zadostoval listek, sicer pa poudarja, da starejši plačevanja z mobiji niso vešči, pa še najmanj denarja imajo...

Na MONM menijo drugače. Pravijo, da se je brezplačno parkiranje z sms sporočili oz. prek aplikacije izkazalo za zelo pozitiven ukrep. »Brezplačna dopolnitev je glede na sedanji režim parkiranja in ustreznim izvajanjem nadzora nad pravilno uporabo parkirišč mogoča zgolj preko digitalnega sistema. Sistem ne bi smel predstavljati prevelikih težav, potrebno je vedeti samo oznako parkirišča. Velika večina (parkirišča na Prešernovem in Florijanovem trgu, Kapiteljski, Jenkovi, Dilančevi in Muzejski ulici) ima oznako NM4, parkirišči na Trdinovi in Kandijski cesti pa imata oznako NM5. Oznaki parkirišča je potrebno v SMS sporočilu dodati registrsko oznako avtomobila in vse skupaj poslati na 4333. Navodila za koriščenje brezplačnega parkiranja so navedena tako na tablah na parkiriščih kot na parkirnih avtomatih. Če želi kdo od uporabnikov mestnega jedra koristiti brezplačno ugodnost parkiranja in ne pozna postopka, mu lahko z navodili za uporabo - bodisi sms možnosti bodisi aplikacije - pomagamo tudi osebno, v poslovnem času na rotovžu na Glavnem trgu ali na telefonski številki 051 663 030,« pravijo na MONM.

‹ nazaj

Komentarji (1)

17.12.2017 4 (4) (0)OceniNovi izzivi 
Na mestni občini nimajo stika z realnostjo. Pričakovan odgovor

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava