Bobnanje v čast zimskemu sončevemu obratu in božiču, Glavni trg 24 Novo mesto

21.12.2017 | 18:00

“Svetloba ljubljena, bodi iz globin srca mi pozdravljena. Naj v žarkih sonca milo zažarim, v objemu Božiča znova se rodim.«

Na večer, ko praznujemo zimski sončev obrat, se bomo razvajali z mogočnimi zvoki šamanskega bobna. Počastili bomo magično moč sonca in začutili čaroben začetek vsega novega.

Pridimo in skupaj ustvarimo blagoslovljen zaključek leta, podarimo si toplino ognja in milost Srca. Postanimo »božji otrok« in dovolimo, da v vsaki celici našega obstoja vzplamti ognjevitost Ljubezni ter zadehti radost živosti.

KJE: Novo mesto, Glavni trg 24, Tempelj POT SRCA

KDAJ: četrtek, 21.12.17, ob 18.00 uri

CENA: prostovoljni prispevki

PRIJAVA: milena.matko@siol.net

Zvok je darilo človeštvu – pravzaprav smo ena sama glasba. Glasba je od pradavnin sestavni del ritualov in obredov, nepogrešljiv del našega vsakdana.

Med pripomočki za ustvarjanje svetega zvoka ima šamanski boben posebno mesto in velja za enega najstarejših instrumentov. Uporabljala so ga starodavna ljudstva vseh kontinentov, saj nas ponese v čas bivanja v maternici ter nas poveže s srčnim utripom matere in ljubečo energijo izvora. Šamanski boben s svojim globokim glasom in hitrim ritmom prodre v naš fizični, čustveni, mentalni in duhovni nivo, pomaga nam, da se sprostimo in povežemo s tistimi deli sebe, ki smo jih spregledali ali utišali, da zopet začutimo harmonijo. Ker oddaja theta valove, zaide globoko v našo podzavest, zato lahko med bobnanjem privrejo na površje pozabljeni spomini, občutki preteklosti ali pa se nam osvetli vizija prihodnosti. Boben nas podpre, da ponovno začutimo svoje telo in njegove potrebe, potisne nas v delovanje, da uresničimo zastavljene cilje. Pomaga nam, da se povežemo z veličino svoje duše in energijo mame zemlje ter poženemo globoke korenine.

Dobrodošli tudi vaši znanci, prijatelji in vsi ljudje srčnosti.