gospodarstvo

Goletovi še en mandat na čelu Adrie Mobil

23.12.2017 | 13:50 | S. G.

Sonja Gole (Foto: M.Ž. , arhiv DL)

Sonja Gole (Foto: M.Ž. , arhiv DL)

Novo mesto - Nadzorni svet Adrie Mobil je na včerajšnji seji generalno direktorico družbe Sonjo Gole znova imenoval na to funkcijo. Nov štiriletni mandat bo nastopila prvega septembra prihodnje leto, so iz družbe sporočili prek spletnih strani Ljubljanske borze.

Adria Mobil, eden vodilnih evropskih proizvajalcev vozil za prosti čas, je z zaključkom prodajnega postopka družbe Protej v lasti menedžerjev ACH postala del francoske skupine Trigano. Ta je z več kot 20 blagovnimi znamkami in 7000 zaposlenimi ena največjih skupin v evropski panogi počitniških vozil.

Adria Mobil je s tem vstopila v stabilno, strateško lastniško strukturo, v okviru katere bo lahko tudi v prihodnje učinkovito izkoriščala tržne priložnosti, ki jih ponuja prebujena panoga počitniških vozil, ter s tem uresničevala zastavljene strateške cilje dolgoročnega razvoja in rasti, so bili ob zaključku prodajnega postopka optimistični v podjetju.

Družba ACH v lasti Proteja se je v začetku avgusta odločila za delitev premoženja na tri dele. V ACH je tako ostala družba Adria Mobil, na ACH2 so prenesli trgovino z vozili, na ACH3 pa poslovno hotelirstvo.

Nato so se odločili še za novo ime. Namesto ACH bo odslej družba nosila ime AMH.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava