dolenjska

Kje so otroci Vidka? V Vidku!

11.1.2018 | 10:00 | M. M.

Videk za OŠ Bršljin (Foto: M. M., arhiv DL)

Videk za OŠ Bršljin (Foto: M. M., arhiv DL)

Novo mesto - Včeraj so se otroci Vidka, enote novomeškega vrtca Pedenjped, vendarle vselili v dolgo pričakovani novi vrtec za OŠ Bršljin. V ponedeljek je potekal tehnični pregled objekta, ki bi moral biti zgrajen že z začetkom letošnjega šolskega leta oz. 1. septembra lani. »Za zaključek investicije bo moral izvajalec v prihodnjih tednih dokončati še urejanje zunanjosti,« je staršem sporočila ravnateljica Pedenjpeda Meta Potočnik.

Kot je znano, je Videk vrsto let gostoval v nekdanjih prostorih Novoteksa v Bršljinu, nakar se je MO Novo mesto lani odločila za gradnjo montažnega vrtca s šestimi oddelki. Jeseni so nastopile težave z izvajalcem, tj podjetjem Markomark Nival in njegovimi podizvajalci, gradnja je zamujala in otroke so razporedili v bližnji Ostržek ter najeli prostore Plesnega studia Novo mesto. Včeraj pa je Videk tudi uradno odprl vrata za svojih 110 malčkov, ki se bodo morali na nove igralnice še privaditi.

"Moderna arhitekturna zasnova, ki daje objektu prepoznavno podobo, ima v notranjosti šest igralnic, štiri za prvo starostno obdobje in dve za drugo starostno obdobje. Poleg tega ima tudi razdelilno kuhinjo, dva prostora za dodatne dejavnosti, osrednji prostor, namenjen športnim aktivnostim, in prostor za vodstvo vrtca. Otrokom bodo na razpolago tudi obsežne zunanje igralne površine, do katerih je možno dostopati neposredno iz notranjih igralnic. Objekt, vreden dobrih 871 tisoč evrov (brez DDV) je bil zgrajen v leseni montažni tehniki," so danes sporočili z MO Novo mesto.

‹ nazaj

Galerija (3)

Kje so otroci Vidka? V Vidku!
Kje so otroci Vidka? V Vidku!
Kje so otroci Vidka? V Vidku!

Komentarji (3)

11.1.2018Ocenilokacija 
lokacija novega vrtca je vrhunska. verjamem da bodo otroci imeli zelo dobre pogoje.
12.1.2018 1 (1) (0)Ocenijanezkranjski 
Ja, super, res. Še v ponedeljek je bilo slišati, da ni bilo tehničnega prevzema, kot je bilo planirano, v sredo pa že selitev. Zelo hitro je izvajalcu uspelo odpraviti napake. In neverjetno hitro je vrtec pridobil uporabno dovoljenje. Vsaj predvidevam, saj brez tega se verjetno ne bi selili. Ali pač?
15.1.2018 1 (1) (0)Ocenimetkica 
Sobotno Delo: vrtec Videk brez tehničnega prevzema, brez uporabnega dovoljenja, brez vpisa v razvid - delo na črno. So to zdaj standardi predšolske vzgoje v NM, standardi občinskega vodstva in vodstva vrtca?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava