dolenjska

Nov vodovod, optika, asfalt, odvodnjavanje…

17.1.2018 | 08:35 | Besedilo in foto: L. Markelj

Dela v Dolenjem Mokrem Polju se bližajo h koncu.

Dela v Dolenjem Mokrem Polju se bližajo h koncu.

Dolenje Mokro Polje - Projekt hidravličnih izboljšav (HI), ki bo v šentjernejski občini izboljšal stanje na skupaj 5,5 kilometrih vodovodnega omrežja, se nadaljuje. V teh dneh se končujejo dela v Dolenjem Mokrem Polju.

Nov vodovod, optika, asfalt, odvodnjavanje…

Kot je povedal Janez Hrovat iz oddelka za komunalno in cestno infrastrukturo v občinski upravi, so poleg novega vodovoda, ki je predmet financiranja HI, vgradili novo meteorno kanalizacijo v dolžini okrog 200 metrov, cevno kanalizacijo s kabli za obstoječo javno razsvetljavo (v spomladanskih mesecih bodo obstoječe svetilke zamenjali z LED svetilkami), Telekom pa je vgradil tudi cevi za optično omrežje. Vse ceste, kjer so potekali posegi, bodo na novo asfaltirali - tako lokalno cesto kot javno pot v naselju, v zahodnem delu naselja pa bo vgrajena še drenaža za odvodnjavanje ceste v dolžini okrog 130 metrov. Tako bo rešen tudi ta problem. Iz sredstev kohezije je financiran vodovod ter del asfaltne prevleke, optično omrežje financira Telekom, ostala dela pa bremenijo občinski proračun.

Nov vodovod, optika, asfalt, odvodnjavanje…

V projektu HI je bila prvotno načrtovana širitev vodovodnega sistema do industrijske cone Kremen v Dolenjem Mokrem Polju, ker pa je jasno, da ta ne bo zaživela, je ta krak nesmiselno graditi in so ga izvzeli. Občina se je potrudila in ga nadomestila z novim. Po besedah Hrovata, je občina tako sedaj v pridobivanju spremembe gradbenega dovoljenja za spremenjeno traso vodovoda na relaciji Prapreče – Pristavica v dolžini okrog 1,4 kilometra. Dela naj bi se pričela že v prihodnjem mesecu.

‹ nazaj

Galerija (7)

DOLENJE001
DOLENJE002
DOLENJE003
DOLENJE004
DOLENJE005
DOLENJE006
DOLENJE007

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava