Obeta se ponovno sojenje Zagorcu, ki je do smrti zbil 18-letnika

17.1.2018 | 18:15

Zlatko Zagorc je bil v zaporu eno leto in pol, zdaj pa je svoboden. (Foto: J. A., arhiv DL)

Zlatko Zagorc je bil v zaporu eno leto in pol, zdaj pa je svoboden. (Foto: J. A., arhiv DL)

Novo mesto, Ljubljana - Maja 2016 je Novomeščan Zlatko Zagorc začel prestajati šest let in sedem mesecev zaporne kazni, ker je leta 2013 povzročil prometno nesrečo, v kateri je umrl 18-letni Lenart Krevs, ki se je takrat nasproti pripeljal s skuterjem. Med sojenjem na okrožnem sodišču v Novem mestu so ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola (0,86 promila) in bistveno prehitro (v naselju je peljal 91,5 kilometra na uro). A od novembra lani Zagorc ni več v zaporu na Dobu, temveč doma.

"Izvrševanje zaporne kazni mu je bilo prekinjeno na podlagi sklepa Vrhovnega sodišča," so sporočili iz Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij (URIKS). Na Dobu je bil od maja 2016 do novembra 2017, od oktobra 2017 v zaprtem delu, potem pa v polodprtem oddelku Slovenska vas.

"V zaprtem delu ugodnosti izhodov ni imel, ven pa je začel hoditi v oktobru 2017, po premestitvi v polodprti oddelek," so za Dolenjski list pojasnili na URIKS.

In zakaj ta preobrat? "Glede na vsebino vložene zahteve za varstvo zakonitosti lahko Vrhovno sodišče (na podlagi 423. člena ZKP) odredi, da se izvršitev pravnomočne sodne odločbe odloži oziroma prekine. O zadevi je odločeno, in sicer tako, da se zadevo vrne v ponovno sojenje," je sporočila Romana Ciko Hočevar iz službe za odnose z javnostmi na Vrhovnem sodišču RS.

J. A.

Komentarji (8)

17.1.2018 9   (9)   (0)   Ocenisramota 
sramota za vrhovno sodišče.
17.1.2018 11   (11)   (0)   OceniJan 
Upam da v ponovljenem sojenju dobi maksimum. Da ga ni sram!
18.1.2018 11   (11)   (0)   Ocenipodgurc 
ali sodišča res nimajo duše? pijan, prehitro in ubije človeka, mladega fanta... in potem ga oprostijo. Še podgurci, ki gredo iz zidanice in jih policaji čakajo v zasedi, včasih plačajo več....... Očitno imamo v naši državi dvojna merila.. Vsak zakon ima luknje! Zakaj že? Na koncu bo še tožil državo ali bog ne daj, starše, ker se je fant pač peljal po cesti. Tisti sodnik, ki mu bo oprostil je brezsrčen človek.
18.1.2018 12   (12)   (0)   Ocenipejpr 
Točno se je vedelo, da ne bo odsedel kazni, ki mu je bila dosojena. V igri je bila podkupnina, uporabile so se veze.... Zagorc je vozil tudi pod vplivom kokaina. Da je meni, bognedaj, ubil otroka, ga zadnjič v Hoferju v Žabji vasi razmontiram do take faze, da ne bi bil več zmožen prijet za volan.
18.1.2018 8   (8)   (0)   OceniNejc 
samo to..OBUP za to ubogo KREVSEVO družino. In res se mi smilijo ko bodo morda še enkrat na sodišču šli čez vso to mučno zgodbo. danes si lahko pijan umoriš ali do smrti povoziš človeka in če si poln keša te sodniki naredijo za neprištevnega ( primer igralca Tič-a )ali pa pomanjkanja dokazov da si vozil neodgovorno kot je tu.. Po vsem tem - mrtvi se nam ob tem v grobu obračajo...
18.1.2018 4   (4)   (0)   Ocenidejan 
Človek se vpraša v kakšni državi živimo? Kakšna država je Slovenija?
21.1.2018Ocenirealen 
Kakšna neki, "demokratična in pravna". Drugo vprašanje pa je, za koga.
22.1.2018–5   (1)   (6)   Ocenimakalonca 
Pa dobro! A je treba človeka ubit, al kaj?! Tole ni primerljivo s tistim, kar se je zgodilo Tiču, je pa res, da je bil človek pijan, vozil je prehitro in menda je bil kokain v igri. Se je kdo vprašal, kako je pa njemu in njegovi družini?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava