Stopimo skupaj za nakup novega EKG aparata

18.1.2018 | 19:15

Zdravstveni dom Metlika potrebuje nov EKG aparat. Boste pomagali po svojih močeh in prispevali kak evro v akciji Stopimo skupaj? (Foto: M.B.J., arhiv DL) 

Zdravstveni dom Metlika potrebuje nov EKG aparat. Boste pomagali po svojih močeh in prispevali kak evro v akciji Stopimo skupaj? (Foto: M.B.J., arhiv DL) 

Metlika - Območno združenje Rdečega križa Metlika začenja z dobrodelno akcijo Stopimo skupaj, katere osrednji letošnji cilj je zbiranje denarja za nakup medicinskega aparata EKG, ki bo služil za potrebe Zdravstvenega doma Metlika. Obstoječi aparat je po desetih letih uporabe že dotrajan in zastarel, nakupa novega pa si v zdravstvenem domu ne morejo privoščiti. Okvirna vrednost primernega aparata znaša šest tisoč evrov.

EKG ali elektrokardiogram je eden najbolj osnovnih, potrebnih in uporabljenih aparatov v ambulanti družinske medicine. Preiskava, ki traja do deset minut, se izvaja ambulantno in zanjo ni čakalnih dob. Zdravniku omogoča, da odkrije motnje srčnega ritma in nekatere bolezni srca, služi za redno spremljanje hipertenzije ter je v pomoč pri kontroli srčnih spodbujevalnikov. Njegova uporaba je nepogrešljiva pri diagnostiki bolečine v prsih, preventivnih pregledih in pri obravnavi pacientov z nujnimi stanji, so sporočili iz RK Metlika.

Kot je pojasnila direktorica Zdravstvenega doma Metlika Duška Vukšinič, se EKG aparat uporablja dnevno in je na voljo 24 ur na dan. V letu 2017 je bilo v Zdravstvenem domu Metlika opravljenih dobrih 1.450 EKG pregledov samo za potrebe ambulant v rednem delovnem času in 16-krat ob nujni medicinski pomoči.

Akcija Stopimo skupaj za nakup aparata EKG se začenja danes, denar lahko nakažete na TRR Rdečega križa Metlika, številka: 02994-0019199751, s pripisom »EKG aparat«. Dobrodelni koncert Stopimo skupaj pa bo v petek, 23. februarja, ob 19. uri, v športni dvorani OŠ Metlika.

S. G.

Komentarji (8)

19.1.2018 4   (4)   (0)   OceniJanez 
Boljse bi bilo ce bi denar ki je bil porabljen na maskarasi na Suhorju porabljen za zdravstvene namene.tudi na Otoku je stran vrzen denar
19.1.2018Oceniabecedarij 
najbrž je bil stran vržen denar tudi za tvojo vzgojo od prvega dne do danes...
19.1.2018Ocenikamen na kamen 
Je za vse bedarije 6k € pa ni ?
19.1.2018OceniJože 
aja. So si gospodje in gospe povišali plačo, mi jim pa naj aparature nabavljamo a ne? Ja fino.
20.1.2018OceniMartin 
Dokler bomo imeli take na oblasti bomo za zdravstvo zbirali zamaske in organizirali koncerte naravnost ponizevalno.Preplačujejo se veliko stvari.Zdravniška in lekarniška mafija so zelo močne korenine imajo v udbi.Prispevke za zdravstvo plačujemo velike troši se pa zelo mafijsko .Janez se strinjam s teboj ,ko so snemali filme o Dražgošah so porabli denarja za tri tunele pod Gorjanci.
21.1.2018OceniLadislava iz Metlike 
Joj saj plača sekretarke skoraj toliko kot bojo zbrali na koncertu , veliko bolj smotrno bi se dalo porabit sredstva
23.1.2018OceniTončka 
Ko doma kaj kupujemo kaj dražjega in pomembnega, tv hladilnik, računalnik vzamemo na kredit, to ti je 500€ na mesec 12 obrokov, al pa 250 € na dva leta.
1.5.2018Ocenijohn Royster 
zdravo To je obvestiti širšo javnost, da je Rimskokatoliška krščanska organizacija odprla finančno priložnost za pomoč ljudem, ki potrebujejo pomoč, kot je finančna pomoč. Torej, če greste skozi finančne težave ali ste v kakšni finančni težavi, potrebujete sredstva za začetek svojega poslovanja ali pa morate plačati svoje račune z dolgim in kratkoročnim trajanjem po svoji izbiri z nizko obrestno mero na 2% neveljavno za posameznike in podjetja. Obiščite nas danes po e-poštnem naslovu: (romancatholicloan530@gmail.com) Sveto pismo pravi (Lk 11:10) Vsakdo, ki ga prosi, prejme; tisti, ki išče; in tistemu, ki trka, bodo vrata odprla. Torej, ne zamudite te priložnosti, ker je Jezus isti, včeraj, danes in za vedno. Prosim, to je za resno misleč in Bog se boji, da ljudje prejmejo naše iskrene pozdrave od rimskokatoliške krščanske organizacije. Pišite nam danes preko tega e-poštnega naslova: (romancatholicloan530@gmail.com)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava