dolenjska

Prenova mestnega jedra: od torka dalje spremenjen prometni režim

19.1.2018 | 14:30 | S. G.

Foto: Rok Nose

Foto: Rok Nose

Foto: MO Novo mesto

Foto: MO Novo mesto

Novo mesto - Arheološka izkopavanja v sklopu prenove mestnega jedra se bodo predvidoma v torek, 23. januarja, po jutranji prometni konici preselila v zgornji del trga, zato bo prišlo do spremembe prometnega režima, so sporočili z Mestne občine Novo mesto.

V zadnjih tednih so arheološka izkopavanja potekala na spodnjem delu Pugljeve ulice in v srednjem delu Glavnega trga, medtem ko so gradbinci v spodnjem delu Glavnega trga nadaljevali z izgradnjo infrastrukturnega kolektorja. Z željo, da bi zagotovili nemoteno nadaljevanje sočasnih arheoloških izkopavanj in gradbenih del ter sledili zastavljeni časovnici projekta, se bodo arheologi v naslednjem tednu preselili na zgornji del Glavnega trga in tam nadaljevali svoje delo.

Nov prometni režim

Na Rozmanovi ulici bo vzpostavljen nov prometni režim, ki je predviden tudi po zaključeni prenovi mestnega jedra. S Prešernovega trga bo tako možno zaviti levo na Kastelčevo ulico (smer vožnje bo v obratni smeri kot doslej), pri Foto Asji pa bo možno zavijanje levo nazaj na Rozmanovo ulico. Za stanovalce zalednih ulic bo možen izvoz iz Jenkove in Dilančeve na Rozmanovo ulico. Dostop do Glavnega trga mimo tržnice po Florjanovem trgu zaradi del ne bo več mogoč, še vedno pa bo možen izvoz iz mesta po Sokolski ulici.

‹ nazaj

Komentarji (6)

19.1.2018 6 (6) (0)OceniMatija Goobec 
Od teh Vseh mogočih zmešnjav je možna le sigurna smer l - v bolnišnico Lj. Polje., ter preimenovanje v Noro mesto. Bolano.
19.1.2018 2 (2) (0)OceniNagelju 
Pa to je vrhunsko. Kdaj mislijo s tem končat, leta 2045, ravno 100 let po koncu vojne. Jst ne vem, ali imajo gradbinci za ta projekt kakšne roke? Kakor vidim na gradbišču po navadi ni več kot 5 delavcev, od tega dva nakladata, trije pa nekaj delajo. A ne bi bilo bolj normalno, da bi bilo na gradbišču 20 delavcev in bilo končano vsak do avtodelov? To vse skup ni nič
21.1.2018 1 (1) (0)Oceninovomeščan 
NM rabi nujno obroč za kamione Revoz, Adria, Krka , TPV ti kreteni pa grejo štet kocke to se naredi na koncu ko je vse narejeno, če arheologi nimajo dela ne more biti celo mesto talec da preko vrste nekaj delajo d aimajo delo gospodarstvo pa trpi res nas imate za trote saj tud smo k ne blokiramo mest ain zahtevamo odstop legitimno izvoljenih butlov v nm
21.1.2018 4 (4) (0)Ocenikockar 
Moje skromno mnenje je da taka prometna ureditev kot so si jo zamislili tile kekci ne bo vzdržala. Z obvoznicami se bo rešil tranzitni promet, medtem ko notranji promet se večinoma ne bo. Malo bolje poglejte in videli boste, da je mesto ob konicah al kakih večjih prireditvah zaštopano na vseh koncinih. deloma je ta zadeve reševala tretje pot ki je vodila skozi Krko, to je bila cesta skozi Glavni trg. Z zapiranjem te ceste pa so zje**** celo mesto in tudi promet v njem. Dokler čez 10 let ne bodo pogruntal, da je treba to cesto znova odpret pa se bomo dušili v prometni gneči. In že vidim scenarij. Joj kocke niso bile položene s takim namenom, da bi po njih lahko vozili avtomobili, ker podlaga ni bila pripravljen aza te vrste obremenitev.... Pol pa itak veste kaj bo sledilo. Ja pač sprijaznite se zaprta cesta nima alternative, samo dve povezavi čez reko pa niso dovolj. Je pa naivno ramišljati, da se bodo ljudje GONILI z bicikli po mestu in ostale neumnosti, še bolj pa da se bodo prevažali z javnim transportom- avtobusi, katerim se frekvenca voženn non stop znižuje. Pač sprijaznite se, da ko bodo prišli nekoliko bolj modri možje na položaj, da se bo te kocke spet premetavalo.
21.1.2018OceniChe Guevara 
@kockar, če bi bilo le malo več modrosti in modrih ter odločnih občanov bi se te kocke že zdaj premetavale v smeri rotovža:)
21.1.2018Ocenisandokan 
kockar, saj ne bo treba čakat 10 let !

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava