posavje

Večer za dolgo življenje

22.1.2018 | 16:00 | M. L.

Repa na sto načinov je spodbudila zanimanje (Foto: j. L.)

Repa na sto načinov je spodbudila zanimanje (Foto: j. L.)

Članice aktiva žena so predstavile čez trideset različnih toplih in hladnih jedi. (Foto: J. L.)

Članice aktiva žena so predstavile čez trideset različnih toplih in hladnih jedi. (Foto: J. L.)

Večer so oblikovali tudi šolarji. (Foto: J. L.)

Večer so oblikovali tudi šolarji. (Foto: J. L.)

Boštanj - Turistično društvo Boštanj ob Savi je v sodelovanju s člani društva Ajda Posavje, Aktivom žena Boštanj in Osnovno šolo Boštanj ter drugimi organizacijami in posamezniki iz krajevne skupnosti in bližnje okolice, 20. januarja v dvorani TVD Partizan Boštanj pripravilo tradicionalni, že peti Mešjakov večer.

Kulturni del prireditve so pripravili Ljudski pevci iz Boštanja s harmonikarjem in učenci Osnovne šole Boštanj pod vodstvom  mentoric, ki so izvedli pevski, harmonikarski, prozni, poetični in likovni prikaz, povezan s pridelki.

Na prireditvi, ki so jo pod naslovom Repa, korenje, dolgo življenje posvetili korenovkam, so med drugim predstavili biodinamično gnojenje in bio semena. Članice aktiva žena so predstavile več kot trideset različnih toplih in hladnih jedi in aranžmajev iz korenovk, obiskovalci so dobrote lahko tudi poskusili. Večer so popestrili tudi s tekmovanjem za najdaljši repin olupek in prikazom ribanja in priprave repe za kisanje.

Tudi letos so na prireditvi podelili priznanja za najboljše ocenjene jabolčnike, sadna vina in sadne sokove.

»V ocenjevanje je prispelo osemnajst vzorcev od katerih sta bila le dva neustrezna, dva pa delno neustrezna. Strokovna komisija pod vodstvom dr. Tatjane Košmer z biotehnične fakultete Ljubljana je najbolje ocenila z oceno 17,63 jabolčnik, ki ga je pridelal Matej Špec iz Orešja nad Sevnico, najbolje ocenjen bistri sok z 18,43 točke ima Jože Ratajc iz Rovišča in najbolje ocenjen sok hrušk moštnic z oceno 18,6 Branimir Obolnar s Svibnega.

Priznanja sta podelila Boris Orešek, domači priznan sadjar in vodja sekcije za sadjarstvo pri KGZ Slovenije, ki je med drugim dejal: 'Jabolčnik je bil nekdaj zdravo, kmečko pogonsko gorivo, kot je danes nafta' ter predsednik Turističnega društva Boštanj Aleš Germovšek. Prireditev je uspešno vodil Ciril Dolinšek- Cili,« je še sporočil Janez Levstik

‹ nazaj

Galerija (37)

DSCF0901 foto J. L. (10), DSCF0901_foto_J__L___10_
DSCF0901 foto J. L. (11), DSCF0901_foto_J__L___11_
DSCF0901 foto J. L. (12), DSCF0901_foto_J__L___12_
DSCF0901 foto J. L. (13), DSCF0901_foto_J__L___13_
DSCF0901 foto J. L. (15), DSCF0901_foto_J__L___15_
DSCF0901 foto J. L. (16), DSCF0901_foto_J__L___16_
DSCF0901 foto J. L. (17), DSCF0901_foto_J__L___17_
DSCF0901 foto J. L. (18), DSCF0901_foto_J__L___18_
DSCF0901 foto J. L. (19), DSCF0901_foto_J__L___19_
DSCF0901 foto J. L. (2), DSCF0901_foto_J__L___2_
DSCF0901 foto J. L. (20), DSCF0901_foto_J__L___20_
DSCF0901 foto J. L. (21), DSCF0901_foto_J__L___21_
DSCF0901 foto J. L. (22), DSCF0901_foto_J__L___22_
DSCF0901 foto J. L. (23), DSCF0901_foto_J__L___23_
DSCF0901 foto J. L. (24), DSCF0901_foto_J__L___24_
DSCF0901 foto J. L. (25), DSCF0901_foto_J__L___25_
DSCF0901 foto J. L. (26), DSCF0901_foto_J__L___26_
DSCF0901 foto J. L. (27), DSCF0901_foto_J__L___27_
DSCF0901 foto J. L. (28), DSCF0901_foto_J__L___28_
DSCF0901 foto J. L. (29), DSCF0901_foto_J__L___29_
DSCF0901 foto J. L. (3), DSCF0901_foto_J__L___3_
DSCF0901 foto J. L. (30), DSCF0901_foto_J__L___30_
DSCF0901 foto J. L. (31), DSCF0901_foto_J__L___31_
DSCF0901 foto J. L. (32), DSCF0901_foto_J__L___32_
DSCF0901 foto J. L. (33), DSCF0901_foto_J__L___33_
DSCF0901 foto J. L. (4), DSCF0901_foto_J__L___4_
DSCF0901 foto J. L. (5), DSCF0901_foto_J__L___5_
DSCF0901 foto J. L. (6), DSCF0901_foto_J__L___6_
DSCF0901 foto J. L. (7), DSCF0901_foto_J__L___7_
DSCF0901 foto J. L. (8), DSCF0901_foto_J__L___8_
DSCF0901 foto J. L. (9), DSCF0901_foto_J. L.9_
DSCF0901 foto J. L. (14), DSCF0901_foto_J__L___14_
DSCF0901 foto J. L. (1), DSCF0901_foto_J__L___1_
DSCF0902 (34)
IMG_9402 foto M. L.  (1)
IMG_9402 foto M. L.  (4)
Večer za dolgo življenje

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava