Sofinanciranje najemnin za oživitev mestnega jedra

1.2.2018 | 09:35

Novo mesto pred začetkom urejanja. Takšnih prizorov iz jedra mesta ne bom več videli. (Foto: L. M.)

Novo mesto pred začetkom urejanja. Takšnih prizorov iz jedra mesta ne bom več videli. (Foto: L. M.)

Novo mesto - Mesta občina Novo mesto je objavila javni poziv za sofinanciranje najemnin za obstoječe poslovne prostore v starem mestnem jedru Novega mesta, v katerih so najemniki začeli opravljati dejavnost v letošnjem letu. Z razpisom želi občina spodbuditi podjetnike, ki bodo po prenovi prinesli dodano vrednost v ponudbo mestnega jedra.

 Na javni poziv se lahko prijavijo samostojni podjetniki, mikro, mala in srednje velika podjetja, socialna podjetja in zavodi, ki bodo izvajali dejavnost v prostorih na območju starega mestnega jedra v Novem mestu, v katerih so svojo dejavnost začeli opravljati v letošnjem let. Na poziv se ne morejo prijaviti podjetja oz. zavodi ki so v stečajnem postopku, postopku prenehanja, postopku prisilne poravnave ali likvidacije v skladu z zakonom, ki ureja finančno poslovanja, postopke zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju.

Predvidena višina razpisanih sredstev za leto 2018 je 12 tisoč evrov. Najvišje možno sofinanciranje najemnine je največ do 50 odstotkov najemnine in največ do pet evrov za kvadratni meter. Upravičen strošek je neto najemnina (brez vključenih davčnih dajatev). V primeru, da poslovni prostor ne bo obratoval, bo strošek najema neupravičen.

Vse formalno popolne in pravočasno prispele vloge bo ocenila komisija, ki bo na podlagi točkovnika dodelila višino subvencije. Odpiranje vlog bo opravljeno zadnji dan vsakega meseca, prvo odpiranje bo potekalo 28. februarja.

L. M.

Komentarji (18)

1.2.2018 10   (10)   (0)   OceniURBAN 
Odpram urad za borbo proti korupciji, klijanteklizmu, nepotizmu in lokalni prevari ter zavajanju oz poneumljanju folka. A dobim subvencijo pod istimi pogoji če odprem pisarno na Gl trgu. ? Hvala .
1.2.2018 9   (9)   (0)   OceniVprašanje za Občinske svetnike 
Glede na to, da gre za porabo javnih sredstev in da je do dela razpisa in tudi podelitve že prišlo. Kdaj občina namerava izdati spisek podjetnikov ki so že prejeli ta sredstva?
1.2.2018 13   (13)   (0)   OceniObčan 
To je namenjeno Založbi Goga in Hostlu Situla, privatnima zavodovoma v Macedonijevem DNŠ holdingu, in podobnim, da dobijo občinski denar... Bizarno.
1.2.2018 9   (9)   (0)   Ocenijost 
Najprej so mesto OMRTVILI s PAR MILIONI pokradenih davkoplačevalskih EUR, sedaj bi ga pa za 12.000 jorov oživeli s svojimi društvi in podjetji.Holdingi kot pravi bralec nad menoj :) . ma JBT kako dobra matematika, dvakratno uspešno. Ni kej:) Ti "DNŠ biznismeni" si predstavljajo da je folk v NM še vedno neuk in nepismen, skratka tako bebav da mu lahko prodajaš meglo v terapaku pa še v mašnico zaviješ kot darilo:) . Čeprav jih je nekaj takih ja...:):) Tisti ki bo imel jajca prevzet ta kaos v MONM ki so ga ti genijalci sproducirali na vseh področjih in ga počistil, bo junak nad junaki:) Totalni kaos......
1.2.2018 3   (3)   (0)   OceniDirty old town 
ma je slišat da so sobe za te vrle DNŠ genijalce v Hotelu Dob in ženskem hotelu IG že rezervirane, tam zraven Bavčarja in Hilde, pazniki so pa tud naši - damači:) tako da bo narodno veselje.
1.2.2018–4   (0)   (4)   OceniJan 
To z najemninami je korak v pravo smer. Ko bo trg prenovljen bo užitek biti na njem, brez pločevine. Podjetniki ki trenutno vztrajajo z delovanjem na gradbišču, pa si uaslužijo neko kompenzacijo.
1.2.2018 3   (3)   (0)   OceniJan 
Res je. Kompenzirali bodo na AJPESU ob koncu let, ko bodo iskazali izredno uspešno poslovno leto.. Pa partijsko značko pripadnosti DNŠ partiji in njeni lojalnosti, bodo prejeli ob jubilejni otvoritvi gl. trga Prevare l.20145 ob 100 obletnici končanja II. vojne.
1.2.2018–1   (1)   (2)   Ocenisrednji vek 
Eni pa res samo čakate na vsaj približno primerno novico za zlivanje lastnega žolča in zarot. Če bi kdo prebral članek - subvencije so zgolj za nove najemnike (z letom 2018) v starem mestnem jedru; kaj ima tukaj situla in ostali OBSTOJEČI prostori ne vem. Sicer s s tem ne strinjam, ker ne zajema tudi ostalih, ki že dalj časa v bedi vztrajajo na trgu, pa vseeno, nekaj je. Kako vam rata za vsako vplest notri mafijo in podobne teorije zarote mi pa tudi ni jasno, najsi gre za uvedbo biciklov, subvencije najemnin ali pa obnovo .. Strah me je, med kom (vi, dragi pacienti na teh komentarjih) hodim po tem, očitno srednjeveškem (pa ne po starosti, po mentaliteti) mestu. Najraje bi imeli zapuščeno in podrto mesto, da ne bo kdo "kradel" slučajno, hkrati pa asfaltiran dovoz in vodovod do zidanic, pa več parkinga pred qlandio, ker morate potem (pre)daleč peš. Predlagam, da se povežete v listo, predstavite svojo vizijo mesta in program svojimi rešitvami, se podpišete pod njo in potem trosite gluposti naokoli. Najlažje je bit anonimen in gnojit. Vas vas čaka.
1.2.2018 3   (3)   (0)   OceniObčan 
Vas pa čaka zapor. Banda rotovška
1.2.2018 2   (2)   (0)   OceniVprašanje za Občinske svetnike 
Gospod "srednji vek" sploh ni prebral razpisa, kjer je pojasneno da se bodo plačevale subvencije najemnin tudi za leto 2017. Edini ki je kaj odprl pa je nek umetnik zraven rotovža.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava