namig za premik

Predavanje o vodi: Belokranjske in slovenske vode med varnostjo in nevarnostjo, dvorana Območno obrtno-podjetniške zbornice

13.2.2018 | 17:00

V okviru občinskega praznika Občine Črnomelj

Vas vabimo na predavanje

O VODI

prof. dr. Mihaela Jožefa Tomana, prodekana Biotehnične fakultete za biologijo Univerze v Ljubljani z naslovom:

»BELOKRANJSKE IN SLOVENSKE VODE MED VARNOSTJO IN NEVARNOSTJO«

ki bo

v torek, 13. 2. 2018, ob 17. uri

v konferenčni dvorani Območno Obrtno-Podjetniške zbornice Črnomelj,

Ul. 21. oktobra 10, Črnomelj.

Kot predavatelji bodo sodelovali tudi:

- prof. dr. Rok Kostanjšek, vodja oddelka za biologijo Biotehnične fakultete UL

- doc. dr. Liljana Bizjak Mali, Biotehnična fakulteta UL

- prof. dr. Dušan Plut, podpredsednik Društva Proteus

Voda postaja vse bolj strateška naravna dobrina. Ali se tega dovolj zavedamo? Ali kot družba in kot posamezniki storimo kar bi lahko za ohranjanje podtalnice v dobrem stanju? Kakšne so posledice vse močnejše kemizacije okolja na vodnih virih? Kako zmanjšati uporabo pesticidov v kmetijstvu? Ali je gnojenje z digestatom iz bioplinarne sprejemljivo za kraška tla? Kakšne nevarnosti grozijo podtalnici v Beli krajini, pokrajini izredno ranljivega plitvega krasa? Na vsa ta in še mnoga druga vprašanja bomo dobili odgovore in pojasnila v skladu z najnovejšimi znanstvenimi spoznanji v Sloveniji in v svetu. Zato pridite.

Predavanje so finančno podprli: Javno podjetje Komunala Črnomelj d.o.o., Javno podjetje Komunala Metlika d.o.o. in Občina Črnomelj.

Vstop je prost, dobrodošle pa so donacije za nakup aparatov za terensko analizo kemičnih in fizikalnih lastnosti vode, ki ga želimo skupaj s sponzorji kupiti v Društvu Proteus za potrebe komunalnih podjetij, šol in našega društva.

VLJUDNO VABLJENI!

Predsednik

Niko Šuštarič

‹ nazaj