Na Nikodemovih dnevih teme zlasti za mlade

13.2.2018 | 17:10

Vsa predavanja na Nikodemovih večerih v Baragovem zavod so brezplačna. (Foto: L. M., arhiv DL)

Vsa predavanja na Nikodemovih večerih v Baragovem zavod so brezplačna. (Foto: L. M., arhiv DL)

Novo mesto - V Baragovem zavodu v Šmihelu tudi letos pripravljajo Nikodemove večere, ki so tokrat zaradi jesenske sinode mladih v Rimu uglašeni predvsem na mladinsko tematiko. Gre za štiri predavanja z zanimivimi temami in gosti, vsa se bodo pričela ob 19. uri.

Nikodemovi večeri se začenjajo ta četrtek, 15. februarja, o okroglo mizo z naslovom Mladi v iskanju vrednot, na kateri bodo sodelovali: dr. Katarina Kompan Erzar, br. JonVene OCist in Vid Planinc. V petek, 16. februarja, bo kapucin br. Jakob Kunšič razmišljal na temo Mladi med tradicijo in iskanjem osebne vere.

Prihodnji teden, v četrtek, 22. februarja, bo zanimivo pričevanje francoskega patra Jeana-Philippea Chauveaua z naslovom Čez dan v zaporu, ponoči med prostitutkam. O svojem poslanstvu in izkušnjah je napisal tudi knjigo Duhovnik med prostitutkami, ki je prevedena v slovenščino.

V petek, 23. februarja, bo v Baragovem zavodu predaval dr. Drago Ocvirk z naslovom Islam: ekstravagantna ponudba – magnet za mlade. Dr. Drago Ocvirk bo spregovoril o prevladujočih tokovih v islamu, ki se borijo za duše tako muslimanov kot nemuslimanov ne le v islamskih deželah, marveč tudi na Zahodu in v Sloveniji. Pri tem bo izhajal iz konkretnih primerov in nakazal razloge, zakaj islam, predvsem v svojih najstrožjih in skrajnih izvedbah, ki so popolno nasprotje zahodnega načina življenja in vrednot, privlači mlade, fante in dekleta, na Zahodu.

L. Markelj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava