dolenjska

Že na začetku leta rebalans proračuna

21.2.2018 | 12:30 | M. Ž.

Straški občinski svet (Foto: M. Ž.)

Straški občinski svet (Foto: M. Ž.)

Nova občinska svetnica Simona Franko

Nova občinska svetnica Simona Franko

Straža - Straški občinski svet je na sinočnji seji dobil novo svetnico, Andreja Petkoviča (RIOS), ki je na zadnji seji v minulem letu odstopil iz osebnih razlogov, je nasledila Simona Franko. Sicer so straški svetniki že na prvi letošnji seji na dnevnem redu imeli rebalans letošnjega proračuna, ki so ga sprejeli oktobra lani, in ga s sedmimi glasovi za od desetih prisotnih svetnikov tudi potrdili.

Kot je pojasnila Polonca Špelko Krštinc iz občinske uprave je bil rebalans potreben predvsem zaradi umestitve dveh novih naložb v proračun – postavitve strelišča z električnimi tarčami v Domu partizana v Vavti vasi in izgradnjo balinišča v Športnem parku Breza, ki so ju prijavili za razpis Fundacije za šport. Hkrati so na odhodkovni strani uskladili še investicije, ki so se začele lani in se nadaljujejo v letošnjem letu. To so hidravlične izboljšave vodovodnega sistema, ureditev centra Straže, pločnik v Hruševcu, za katerega pripravljajo javno naročilo za oddajo del, ureditev še manjkajoče javne gospodarske infrastrukture in biotopov v Gospodarski coni Zalog, s slednjim se nameravajo prijaviti na razpis LAS DBK/CLLD.

Na prihodkovni strani so tako proračun z rebalansom povečali za skoraj 6 odstotkov in znaša dobrih 5,1 milijona evrov, na odhodkovni pa za 2 odstotka na nekaj ve kot 5,4 milijona evrov, razliko bodo pokrili z domačim zadolževanjem, ki je bilo sicer že načrtovano ob sprejemu proračuna lani.

V nadaljevanju so med drugim sprejeli tudi letne programe kulture, športa in socialnega varstva za letošnje leto, ki so podlaga za razpise. Ti bodo objavljeni v začetku marca, in sicer je za sofinanciranje programov društev na področju kulture predvidenih 17.119 evrov, na področje športa 46.322 ter na področju humanitarnih dejavnosti in društev interesnih in stanovskih dejavnosti pa 10.355 evrov.

Znova izredna seja zaradi požara v Ekosistemih

Župan Dušan Krštinc je svetnike seznanil tudi z vsemi aktivnosti občine, ki jih je opravila po požaru v obratu družbe Ekosistemi v Zalogu. Teh je bilo kar precej, pod črto pa so vsi skupaj ugotovili, da od državnih organov še vedno ni prave odzivnosti v zvezi s sanacijo posledic požara na območju nekdanje opekarne in da kljub večkratnem pozivanju še vedno ni ustanovljena komisija za nadzor nad izvajanja sanacije po požaru, ki naj bi jo na pobudo občinskega sveta imenovalo okoljsko ministrstvo.

Dogovorili so se, da bodo znova sklicali izredno sejo občinskega sveta, ta naj bi bila 20. ali 27. marca, na katero bodo povabili predstavnike ministrstva za okolje in prostor, Agencije RS za okolje, Inšpektorata RS za okolje in prostor in družbe Ekosistemi. O vseh aktivnostih, ki jih pelje občina, bodo občane seznanili na spletni strani občine in pridali tudi povezavo na spletni stran Civilne iniciative Zalog Loke.

‹ nazaj

Galerija (9)

straza01
straza02
straza03
straza04
straza05
straza07
straza09
straza11
straza12

Komentarji (4)

21.2.2018OceniDecorator75 
Haha zmagajo pa sigurno face od tistih dveh politikantk na sliki 5. Ena kao stroga druga pa v stilu kaj pa blebetaš:) Takoj jasno kakšen folk vstopa v politiko vsepovsod. Daš človeka na stolček pa že misli da je boga za j+++a prijel.
24.2.2018OceniL.Š. ./../.../ 
Pozdrav v nekdanji domači kraj. Jaz sem najbolj moder človek, ker VEM eno stvar, in to je, da nič ne VEM. Socrates ( 470 - 399). PreBERIte učenci_učenke dela Dese Muck; Ivanke Mestnik; in naj mi odpustijo _ ker seznam ostalih pesnikov_pisateljev _ preDOLG _ knjigo z naslovom JONATAN LIVINGSTON _Galeb_ Richard Bacb; in če poIŠČIte stran: KNJIGI NA POT izpod peresa Tomaža Smerdu _ saj v Straži je svetnik sveti Tomaž (nejeverni?), ki čaka_čaka_ KDAJ ura bo Prava!.? Nisem moralni teolog_ dragi teolog v pokoju _ svetega Nadangela Mihaela v Šmihelu - Novo mesto; ko včeraj sem vas Pozdravil ob "Baragovem zavodu - katerega Baraga zavod!"- saj veste, da vem- ampak ZAKAJ - polovička- če v glasbi - notni pisavi je tudi_ CELinka - Z Bogom Pojdi in Prejel odgovor Buhdej. Začnite pravilno že POučeVAti!! AhA_ zahvala v "bulano lublano" _ razumeli. Čestitka. Veliko in res zelo veliko dela imamo za POstoriTI v času in prostoru, ki ga skupaj soUSTVARjamo. Ne, ja, ja; DA_DA. Vsota, ki se želi "g.Butalec - stražan" je pet in šest = enajst = 11 = 2 = belo na belo se ne da PISATi _ https://myspace.com/madame_blavatsky . Orator - dragi Prijatelj, pesnik, sociolog Franci. hahaha Nasmeh duši- nasmeh zdravju.
24.2.2018Ocenimimoidoč 
Ali bi Njegovo prebrisano Veličanstvo, Levček Nedoumljivi, že končno doumelo, da nismo vsi navadni ljudje, v neskončnost pripravljeni gledat, bere itak ne nobeden, Njegove veleumne komentarje. Doklej še Vaše blagorodje, doklej, tole Vaše pisanje ?!!
25.2.2018OceniL.Š. ./../.../ 
dragi državljan/ka _ mimoidočA_ Iz srca krožečega v .... ....... S... _8_ se zahvaljujem. Podzavest Ti je "pomagala" napisati Odgovor IN ČE ne _ NADzavest. PreBUDIti _ prebudi se _ naravoslovka_naravoslovec v tudi najini Domovini. Dvigni glavo. MimoidočA - so _ zelo Umna komentatorka _Jožica Grgič - https://www.delo.si/sobotna/ni-razlike-med-predsednikom-in-pralnim-praskom.html - žal naM modro Delo - pusti na začetku druge hokejske tretjine . Prebrali ste 446 besed od 1402. SO TRIJE _ S _ www.psi.si . ... ... etc. Še Enkrat hvala _ MimoidočA _ in če IZ SRCA glasbenikom; slikarjem; športnemu kolektivu ; komentatorjem pod skritimi Izveski na forumu. VE_VEM_ VEŠ_ srečen, da Obstajate. Letošnje leto je IZJEMNO pomembno za Jutri v tudi najini DOMovini. Je Ena in Edina _ saj Duša je samo na POSODO. Po ljudsko. Dvignite glave naravoslovci _ naravoslovke in se vpišite na Volilne sezname!!!! https://www.youtube.com/watch?v=xaOldCqPwkE _ Klic; Apel; Poziv; Prošnja _ program želi Vsoto dve in štiri - in včeraj_DANes _ jutri _ Ostane = šest. Na dnevno številko je bilo na konklavah _Izvoljenih _ v zgodovinski preglednici _ Svetih Očetov _ in samo Eden ni s Svetniško avreolo! Bil je Gospodov Dan v petek_ bil je Gospodov Dan v soboto in je tudi Danes- TRI Velike veroizpovedi _ "um" človeka brez pike _ prosim ne odgovarjate mi_ si pacient- pojdi na/v - STUDenec na/v Ljubljano-Polje /AhA tam je tudi - muzej ); bipolarno motena osebnost; nor; VSE TO ste ŽE VSE na(ZA)PISALi - osmega marca pa spet v novem letu _ z golimi podplati po Zeleni travici ... zjutraj na sprehodu ... nekaj minut ... pa se spet morda BEremo - -

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava