dolenjska

Gašper Bregar postal direktor JP EDŠ

22.2.2018 | 11:00 | Besedilo in foto: L. Markelj

Gašper Bregar na včerajšnji seji.

Gašper Bregar na včerajšnji seji.

Šentjernej - Občinski svetniki so na sinočnji seji občinskega sveta odločili, da bo Javno podjetje Ekološko družbo Šentjernej (JP EDŠ) prihodnja štiri leta vodil Gašper Bregar, zadnje leto dni prokurist podjetja. Na to mesto so ga postavili, ko je decembra 2016 občinski svet s tega mesta odstavil prejšnjo direktorico Majdo Kavšek.

Gašper Bregar postal direktor JP EDŠ

Kot je povedal predsednik mandatne komisije Andrej Mikec, se je na razpis občine 15. decembra lani javil le Bregar, vloga je bila pravočasna, kandidat je izpolnjeval vse razpisne pogoje ter bil v trifaznem postopku ocenjen kot ustrezen kandidat za zasedbo direktorskega mesta podjetja. Zato ga je komisija predlagala v izvolitev.

Marjetka Rangus (na levi)

Marjetka Rangus (na levi)

Bregar je dobil večinsko podporo, a za las, saj je zanj glasovalo sedem svetnikov, šest jih je bilo proti - slednji so bili svetniki skupine SLS in Viktorija Rangus iz SDS. Kot je v imenu svetniške skupine SLS povedala Marjetka Rangus, imajo o kandidatu dobro mnenje, tudi s terena je slišati, da podjetje dobro in korektno dela, a pogrešajo strateško usmeritev in vizijo EDŠ, ali gre v smer gradbenega ali komunalnega podjetja. »Z vidika politične higiene pa se nam ne zdi najprimerneje, da malo pred lokalnimi volitvami postavljamo direktorja podjetja za štiri leta, ko se bo morda spremenilo celotno vodstvo občine, direktor takega podjetja pa mora z občino dobro sodelovati, da pride do sinergije. Ker želimo dobro podjetju in kandidatu, ki je dober, predlagamo, da se pogodba z njim sklene na drug način, mi pa bomo glasovali proti,« je dejala Rangusova.

Viktorija Rangus.

Viktorija Rangus.

Viktorja Rangus je razočarana nad postopkom izbire kandidata. Čudila se je, da ji na zadnji občinski seji 20. decembra lani na vprašanje, kakšen status ima prokurist EDŠ-ja, z občinske strani niso povedali, da je občina že objavila javni razpis za to mesto. »Zadevo bom poslala na delovno inšpekcijo!« je bila odločna.

Svetniki, ki so Bregarja podprli, so menili, da se je s svojim dosedanjim delom prokurista dokazal, da gredo zadeve v podjetju v pravo smer, da človeka poznajo, da je domačin in mu je treba zaupati ter mu dati podporo.

PLAN NI BIL SPREJET

Je pa bila vroča razprava tudi ob predstavitvi letnega plana dela JP EDŠ za leto 2018, ki ga svetniki niso sprejeli - glasovanje je bilo 6 za in 6 proti. Debata se razvnela predvsem ob vprašanju, zakaj v planu podjetja ni zajet tudi odkup koncesije za odvajanje in čiščenje odpadnih voda, ki ga občina načrtuje v letošnjem letu.

Radko Luzar

Radko Luzar

Gre za preko dva milijona evrov in kot sta poudarila tako župan Radko Luzar kot direktor EDŠ Gašper Bregar, možnosti odkupa proučuje banka, rezultat pa še ni znan. Ko bo, bodo svetniki obveščeni in bodo o tem odločali. »Sreča, da imamo EDŠ, na katerega bomo morda prenesli koncesijo in tako letno prihranili 150 tisoč evrov. Sicer bo ostalo po starem,« je dejal župan. Sedanji koncesionar je podjetje Čista dolina - SHW d.o.o. iz Kranjske Gore, ki je na včerajšnji seji tudi predstavilo letni program dela za letošnje leto, ki pa ga svetniki tudi niso potrdili.

‹ nazaj

Galerija (9)

EDS01
EDS02
EDS03
EDS04
EDS05
EDS06
EDS07
EDS08
EDS09

Komentarji (30)

22.2.2018–1 (1) (2)OceniCiknu je 
A joj tole pa je novica.... Kot je že ugotovila ga. svetnica Rangusova je vse popolnoma TRANSPARENTNO al ne g. župan in g. direktor. Kako smo že rekli temu pri CIGLu... klijentelizem, nepotizem, korupcija!!! Upam, da kriminalisti po Žužemberku obiščejo tudi Šentjernej... Jim zagotovo ne bo dolgčas
22.2.2018 1 (1) (0)OceniPetelinček 
Prav zanimiva je tale Vika.. Vedno išče dlako v jajcu, a je ne najde ... SLS pa je itak znana zgodba. Kar ni iz njihovih vrst je vse po vrsti nesposobno in nastavljeno po dvomljivih postopkih. Ja madona SLSovci! Pa sej se danes ne dela tako, kot se je v času županovanja vašega predsednika!! Klientelizma, nepotizma in korupcije tako rekoč več ni!! Kriminalistom pa zagotovo ne bi bilo ( in jim tudi do slej ni bilo ) dolgaš že če bi pregledali dogajanja v zadnjem mandatu velikega šefa ;-))! CIKNU pa je SDS ....
22.2.2018 1 (1) (0)Ocenibabica 
Dajte že enkrat nehati metat polena drug drugemu pod noge. Namesto da bi stopili korak naprej in enkrat že uredili s svojim egom, kajti čas gre naprej in začnite delati v dobro kraja v katerem živimo.
22.2.2018Oceniopazovalec 
In kaj na vse to pravi naš Berto ?
22.2.2018Ocenidolenjc123 
mislim da je prav da so ga potrdili, recimo da jim zaupam tem ki so glasovali zanj. Je pa res, da se nekateri spoznajo samo na drek in težko komentirajo še kakšno drugo temo.
22.2.2018OceniCiknu je 
https://erar.si/placnik/90170296/prejemnik/49568566/#transakcije
22.2.2018OceniFranc 
@ opazovalec , Berto ne govori nič, on daje naloge. Ciknu je pa piše, lepo po nareku, tako pač je, volitve v dolini Šentflorjanski se bližajo.
22.2.2018OceniPetelinček 
Ciknu je - sprega SDS in CIGL je šla v maloro, a ne?? Zakaj?? Zaradi neposlušnosti CIGL-a. Mikca in celoten CIGL sem že ob samem začetku opozarjal na nastavljene pasti. Pa so se kaj kmalu pokazale in vsak dan jih je več! Ni vse zlato kar se sveti. Me pa nekoliko čudi da prav tisti ki so vpili kako da na občini ne zaposlujejo oseb iz lastne občine sedaj tulite o nepotizmu, skorumpiranosti in ne vem še o čem??? Se Vika ob to obrega le zaradi tega ker ni bila izbrana za ravnateljico OŠ Šentjernej? In EDŠ?? A ni bila prejšnja direktorica županova soseda z Drske?? A ni so Avstrijci v zameno za delovno mesto prejšnjega dobili tako ugodno koncesijo?? A ni pri gradnji kanalizacije posel dobil podjetnik pod pogojem da kot podizvajalca zaposli šentjernejskega " dvornega" gradbenika?? Ali ta isti ni dobil posel praznjenja greznic pri koncesionarju?? Ma dejte no dejte! Bodite resni ti CIKNU pa povej kaj za hudiča si za Šentjernej dobrega naredil!! Ne samo sem hotel, imel sem namen.. Konkretno - kaj??
22.2.2018OceniLokalpatriot 
Popolna resnica Franc . Podobno kot so po Bertotovem nareku v začetku pisali in ravnali v CIGL. Se je pa res malo umiril. Cilja na županski stolček? Se mu bo uresničilo neuresničljivo??
23.2.2018OceniFranc 
@Lokalpatriot, mogoče pa res kandidira, tudi njegov šef JJ je zmagal samo takrat, ko je bil čisto tiho. Ampak, če bo moj soimenjak kandidiral ne verjamem, da bo šel Berto v borbo, saj si ne sme privoščiti, da ga bivši premaga, ne verjamem da ga je toliko v hlačah.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava