Solidarnost bo denar razdelila humanitarnim organizacijam

5.3.2018 | 11:25

Uroš Lubej (B. B., arhiv DL)

Uroš Lubej (B. B., arhiv DL)

Ljubljana, Novo mesto - Stranka Solidarnost bo denar, ki ga je prejemala od Državnega zbora, humanitarnim organizacijam razdelila na podlagi javnega poziva. Računsko sodišče ji je namreč v reviziji poslovanja za leto 2016 naložilo, da mora v humanitarne namene nakazati 6526 evrov, stranka pa bo nakazala celoten znesek sredstev, prejetih od leta 2014, to je 41.324 evrov, so sporočili iz stranke. Javni poziv so že objavili na svoji spletni strani, rok za prijavo pa je 30. marec do 24 ure.

»Solidarnost bo denar prednostno namenila solidarnostni pomoči osebam, ki živijo v najtežjih socialnih ali zdravstvenih okoliščinah, del sredstev pa bomo namenili tistim projektom, ki bodo po naši oceni v največji meri pripomogli k uresničevanju vizije solidarnost in pravične družbe,« je Uroš Lubej, predsednik stranke, zapisal v sporočilu za javnost.

Med drugim je dodal, da humanitarne organizacije, ki želijo prejeti sredstva, prosijo, da jim posredujejo konkretno opredelitev akcije oziroma projekta, za katere nujno potrebujejo denar, poleg tega pa bodo upoštevali tudi reference predlagatelja. Prednost bodo, kot je navedel, imele tiste organizacije, ki so v preteklosti že uveljavljale temelje principe pravične in solidarne družbe in delovale skladno z vrednotami, opredeljenimi v statutu stranke Solidarnost: svoboda, enakopravnost, solidarnost, pravičnost, pravica do dostojanstva, zakonitost ter družbena in okoljska odgovornost.

Več v četrtkovi tiskani izdaji Dolenjskega lista.

M. Ž.

Komentarji (11)

5.3.2018 2   (2)   (0)   OceniSolidarnik 
Zakaj raje ne vrne tega denarja državljanom preko vračila v javni proračun. Mar jim je sodišče odredilo odločbo, s katero jim kazensko nalaga plačevanje na humanitarne račune ?
5.3.2018 2   (2)   (0)   Ocenilokalpatriot 
Lepo. Volitve. Odredba sodišča. Glede na to da politično kohezirajo z macedonijem, bo on vedel komu je pomoč potrebna najbolj. Zagotovo cerkvi in njegovim številnim DNŠ društvom solidarnega čiščenja občinske blagajne. Oni so najpotrebnejši te pomoči.
7.3.2018 7   (7)   (0)   Oceniorganika 
Kakšna demagogija tega "vstajnika" ! Kdo je po padcu Janševe vlade še slišal za Solidarnost in Lubeja ? Nihče ! Janša je padel, cilj je bil dosežen, za nagrado so dobili nekaj desettisoč evrčkov iz blagajne SD. Ali se je Lubej oglasil tudi med tem mandatom ? Seveda ne, tudi takrat ne, ko smo izvedeli, da njegovi stanovski kolegi nezakonito prejemamo veliko penezov za neko kvazi dežurstvo. Sedaj so vendar njegovi na oblasti. Toliko o Lubeju in njegovemu dojemanju demokracije ! Hvala bogu je izginil iz politike in prav je tako !
7.3.2018 3   (3)   (0)   Oceninm 
kako da ne? Solidarnost in Lubej so del Macedonijeve novomeške koalicije
7.3.2018 1   (1)   (0)   Ocenigregorbojanbostjanspela 
Dokler skupaj soglasno dvigujejo roke na MS na sejah , so vsi ISTI. Tu ni neke velike filozofije. Vse kar se dogaja je zasluga te soglasne koalicije.- tudi solidarnosti.! Čisto vsak ma svoj delež v tej zgodbi. Eni večji drugi manjši. Povezano je to vse tako al drugač.
7.3.2018OceniLegat 
Sd in Solidarnost kršita zakone , da jih ni sram
8.3.2018–1   (0)   (1)   Oceniopazovalec 
Nekateri še vedno ne razumete kaj to politika je.
8.3.2018 1   (2)   (1)   OceniKar na smeh mi gre 
Legat SDS pa samo nezakonito najema kredite. Pri bosanskih zasebnikih , ki še za dve žemlji nimajo denarja. Čudna posla če " največji politični" stranki v Sloveniji denar posoja bosanska snažilka ;-))!
8.3.2018Oceniobčan 
Opazovalec.....kar na smeh mi gre. Če vaju združim odgovorim obema. Vemo mi dobro, kaj je politika, vemo pa tudi kdo je PI***ka v politiki. Pametnemu dosti...........srečen praznik 8. marc DAN žena !
8.3.2018Oceniopazovalec 
Občan, kdo pa to ni :-). Pričakuješ da bo v novem mandatu bolje ?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava