posavje

79-letni Anton Žibert se pripravlja na svetovno prvenstvo v bodybuildingu

16.3.2018 | 14:00 | Janja Ambrožič

Njegov trener je Brežičan Mitja Petan. (Foto: M. P.)

Njegov trener je Brežičan Mitja Petan. (Foto: M. P.)

V fitnes hodi vsak drug dan

V fitnes hodi vsak drug dan

Del stene v sevniškem fitnesu krasijo tudi njegovi pokali in priznanja

Del stene v sevniškem fitnesu krasijo tudi njegovi pokali in priznanja

Sevnica - Intenzivni trening v fitnesu vsak drugi dan, posebna prehrana z veliko perutnine in zelenjave. To je rutina 79-letnega Antona Žiberta iz Zavratca pri Sevnici. Čez kakšen mesec se bo število njegovih treningov še povečalo, saj se bo intenzivno začel pripravljati na junijsko svetovno prvenstvo v bodybuildingu in fitnesu v Brežicah. Takrat bo imel že osem križev, zadnjega si bo naložil aprila.

Žibert je eden tistih upokojencev, ki živi aktivno življenje. Če se njegovi vrstniki predvsem držijo doma in lažjih opravil, pa se je on odločil za popolnoma drugačen stil. Njegovi treningi niso od včeraj, saj se s športom ukvarja že vse življenje, je pa res, da je po smrti soproge Majde pred dobrim letom šport za nekaj časa odrinil na stranski tir, a po nekaj mesecih hude žalosti v njem spet odkril svoj smisel.

V Brežicah bo 16. junija svetovno prvenstvo IBFF; v 22 kategorijah bo nastopilo več kot 200 tekmovalcev.

V današnji izdaji Dolenjskega lista pišemo o tem, kako je že kot mladenič hodil po rokah, se za 30 let preselil v Nemčijo in se po upokojitvi spet vrnil v rodno Slovenijo.

Zadnje mesece trenira pod budnim očesom Brežičana Mitje Petana, o katerem smo v Dolenjskem listu pisali lani, ko je postal svetovni prvak v fitnesu (v kategoriji Mr. Physique tall).

»To bo prvič v zgodovini mednarodne zveze IBFF, da bo nastopil tekmovalec starosti 80+. V tej starosti ne pričakujemo konkurence. Za izziv pa sva si zadala, da bo enakovreden tekmovalec tistim, ki tekmujejo v starosti 70+. Anton si želi, da bi na tekmovalnem odru premagal 75-letnega tekmovalca Diona Friedlanda. Osebno od Antona pričakujem energičen nastop, ki bo na noge spravil celotno dvorano in publiki pokazal, da v tem športu leta ne štejejo!« je med drugim povedal Petan.

‹ nazaj

Komentarji (9)

16.3.2018–3   (3)   (6)   Ocenisevničan 
Se opravičujem, vendar jo to vse skupaj ena velika bedarija! Gospod Anton se ne zaveda, kakšne posledice bodo nastale zaradi tega pretiranega treninga! Potem pa mu bo žal!
16.3.2018Ocenisvedr 
honor ali honour?
16.3.2018–1   (0)   (1)   Oceniaja 
Sevničan..po tvojem lahko od treninga prstane na britofu? Predno pišeš-raje malo premisli.
16.3.2018 2   (3)   (1)   Oceniiii 
sevničan, kdaj mu bo žal, lol? dedc je star 79.
18.3.2018 3   (3)   (0)   Ocenisevničan 
@ aja, @ iii, nimate pojma, kakšne reakcije se bodo pojavile temu gospodu, ko bo prenehal z intenzivnostjo! Predvsem zato, ker je že letih, jasno!
18.3.2018—   (2)   (2)   Ocenijože 
@sevničan kaj tebe boli ku. za njegove posledice razen da si mu fouš po vsej verjetnosti ker sam nimaš jajc za kaj takega. Pusti človeka naj dela s svojim teleso kar hoče. Dost je star, ne? In čestitke z moje strani na takem odnosu do častljivih let ki jih nosi. Bravo. Tako ne pa jamrat doma v fotelju in čakat da te patronažna sestra obišče...aktivno do zadnjega dne to je polno življenje in pozitivni odnos !
18.3.2018Ocenisevničan 
jože, boli me ku. za njega in za tvoj komentar!
18.3.2018–2   (0)   (2)   Ocenijože 
sevničan ti si en velik kmetavzer. Blago povedano:)
18.3.2018Oceninovomeščan 
sevničan umiri se. Imaš sicer prav, da se lahko pojavijo težave po naglem prenehanju treninga, če se pretirava, vendar upoštevaj, da nismo vsi ljudje enaki. Ne želim mu posledic, kot mu jih prerokuješ mogoče celo iz osebnih izkušenj. Iz svojih izkušenj in izkušenj nekaterih okoli sebe pa vem, da znajo biti zelo neprijetne. To pa ne pomeni, da bi gospoda Antona po komentarjih moral na to opozarjati.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava