dolenjska

Vsi napovedujejo ovadbe; Kakšna bo usoda šmarješke lekarne?

21.3.2018 | 19:00

Vsi napovedujejo ovadbe; Kakšna bo usoda šmarješke lekarne?

Na dnevnem redu današnje novomeške občinske seje je med drugim tudi predlog odloka o javnih površinah v MO Novo mesto, ki bo nadomestil sedanji način skrbi tako za utrjene javne kot za zelene javne površine. Po novem bodo združene in bo zanje v celoti skrbela Komunala Novo mesto, kar pomeni, da bo brez posla za vzdrževanje zelenih površin ostal dosedanji koncesionar, podjetje Trata. Prejšnji teden je zaokrožilo ostro pismo direktorja Trate Boštjana Atelška, v katerem ne manjka hudih obtožb tako na račun župana Gregorja Macedonija kot Komunale. Z vseh strani so napovedali kazenske ovadbe. Podrobneje v tiskani izdaji Dolenjskega lista.

LEKARNI OPROSTILI NAJEMNINO

Šmarješka lekarniška podružnica Dolenjskih lekarn v kraju deluje že šesto leto, a ne s prav dobrimi poslovnimi rezultati. Občina Šmarješke Toplice se je potrudila, da so jo dobili v svoj kraj, zato si vsa leta tudi z oprostitvijo najemnine prizadeva, da ostane v kraju in da občani lahko blizu dobijo zdravila. Ali lekarni vseeno grozi zaprtje? Odgovore boste našli v Dolenjcu.

GAŠPERJEVA ŽIVLJENJSKA ZGODBA

Konec lanskega julija se je takrat 17-letnemu Gašperju Mlakarju iz Jerman Vrha pri Bučki življenje za vedno spremenilo. Dan se je začel kot že nič koliko torkov prej: oblekel se je in se s svojo 125-kubično hondo odpeljal na delo. Med počitnicami je namreč pri zasebniku delal prek študentskega servisa. Na poti je imel hudo prometno nesrečo. Kako Gašper živi danes? Njegovo zgodbo preberite v sveže tiskanem Dolenjskem listu, kjer na 44 straneh najdete še vrsto drugih informacij, fotoreportaž in zanimivih člankov iz JV dela Slovenije.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava