dolenjska

FOTO: Raziskovanje ne pozna jezikovnih ovir; v Škocjanu 22 tujcev

22.3.2018 | 11:05 | Tekst in foto: J. A.

Dogodivščine, povezane s plini, so učence zelo zabavale.

Dogodivščine, povezane s plini, so učence zelo zabavale.

Eden od eksperimentov v telovadnici.

Eden od eksperimentov v telovadnici.

Predstavili so raziskovalne naloge.

Predstavili so raziskovalne naloge.

Škocjan - Na OŠ Frana Metelka Škocjan včeraj noben razred ni imel pouka, ampak so imeli tehnične oz. naravoslovne dneve. Skupaj z devetimi učitelji in 13 učenci iz partnerskih držav (Bolgarije, Estonije, Portugalske in Turčije) so se šolarji poglobili v skrivnosti fizike in kemije, predstavili so svoje raziskovane naloge in eksperimente, v projekt pa so vključili tudi Hiško eksperimentov.

Na hodnikih so predstavili domače izdelke, v telovadnici je bilo okoli 50 eksperimetov iz Hiše eksperimentov, v jedilnici pa so pripravili dve dogodivščini - jajčkologijo in plinologijo. Na vseh koncih in krajih se je kar kadilo od znanosti in raziskovanja, pa tudi tujci so se popolnoma zlili z radovednimi Dolenjci.

"Gostje iz projekta Erasmus bodo pri nas do ponedeljka. Sodelovali bodo pri našem delu in se hkrati učili naše kulture, poleg tega si bomo skupaj pogledali nekaj zanimivosti v bližini," je povedal pomočnik ravnateljice in koordinator projekta Erasmus Andrej Primc.

Če so se včeraj ukvarjali z eksperimenti, pa je danes dan, ko bodo s strokovnjaki z novomeške enote Zavodoma RS za varstvo narave raziskovali fosile, obiskali bodo podjetje TPV (obrat na Veliki Loki), kjer si bodo ogledali robotiziran del proizvodnega procesa, konec tedna pa bodo preživeli v Radencih, kjer se bodo ukvarjali z ekosistemi, je še dodal Primc.

‹ nazaj

Galerija (17)

naravoslovni01
naravoslovni02
Andrej Primc
naravoslovni09
naravoslovni10
naravoslovni11
naravoslovni12
naravoslovni14
naravoslovni15
naravoslovni18
naravoslovni19
naravoslovni20
naravoslovni21
naravoslovni22
naravoslovni23
naravoslovni24
naravoslovni25

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava