V Beli krajini lani za 30 odstotkov nočitev več

4.4.2018 | 10:00

Foto: RIC Bela krajina

Foto: RIC Bela krajina

Črnomelj - V Razvojno informacijskem centru Bela krajina ugotavljajo, da uradni statistični podatki za leto 2017 kažejo dobre rezultate turističnega obiska in nočitev v Beli krajini. Po podatkih Statističnega urada je namreč v Beli krajini prenočilo 29.867 obiskovalcev, ki so ustvarili 71.800 nočitev.

Povprečna doba bivanja je bila 2,4 dni, ta pa se približuje slovenskemu povprečju, ki znaša 2,53 dni. Ponovno so bili najpogostejši obiskovalci iz Nemčije, držav Beneluksa, Italije in Francije, so navedli v RIC Bela krajina.

V letu 2017 je bilo tako kar 30 odstotkov nočitev več kot v letu prej. Ob tem so poudarili, da za nekatere mesece Statistični urad nima podatkov, hkrati pa upošteva samo tiste nočitvene kapacitete, ki imajo več kot 10 ležišč, zato sklepajo, da je dejansko število nočitev še večje.

Bela krajina je bila v novi Strategiji razvoja trajnostnega turizma Slovenije uvrščena v makrodestinacijo »Osrednja Slovenija« in opredeljena kot ena izmed 34 vodilnih destinacij slovenskega turizma. V RIC Bela krajina skladno z nacionalno strategijo in strategijo razvoja turizma v Beli krajini pripravljajo promocijske akcije, kampanje digitalnega marketinga, oblikovanje integralnih turističnih produktov, digitalno akademijo in ostale aktivnosti, ki bodo Belo krajino še bolj utemeljile kot obiska vredno destinacijo, so že zapisali.

M. Ž.

Komentarji (9)

4.4.2018Oceniobčan 
Pa kako to,če pa je žica?
4.4.2018 1   (1)   (0)   OceniLada Samara 
Glede na to kar čujem bo naval iz juge, toliko nočitev bo da nebomo znali kam z njimi.
4.4.2018Ocenitex willer 
to leto pridejo še Maročani, Alžirci,Kosovarji... Velika Kladuša in Črnomelj-dve novi destinaciji na turističnih zemljevidih.
4.4.2018OceniČokoladni 
Vse je biznis. Jaz sem pripravljen.
4.4.2018 2   (2)   (0)   Oceniklemen 
relativno malo nočitev za toliko vložka v sejme , ki jih obiskujejo nasi javni usluzbenci Mojca plačuje rezultati preslabi za vlozek
5.4.2018OceniMojc 
G.crnic bo to vse postimal.
5.4.2018OceniVioleta 
Mojc a mister Pero ograja na Kolpi
5.4.2018 2   (2)   (0)   OceniPolicija 
Kaj vas bi jaz prijavil policiji, vse skupaj. Lažne novice, lažna namigovanja, neumnost za neumnostjo, isti človek. Ne vem zakaj te ne ovadijo že enkrat, pa da potem beremo na dolenskem listu o tvojih žaljivkah. Kako bi bilo to dobro ... upajmo, da se zgodi kmalu.
12.4.2018Oceniandrej 
Zanima me, toliko nočitev, a pobrane turistične takse je pa precej manj v občinskih proračunih. Kje se pa zatakne....

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava