Velodrom bo čez tri mesece pod streho

4.4.2018 | 18:00

Gregor Macedoni in Dušan Olaj ob podpisu pogodbe. (Foto: MONM)

Gregor Macedoni in Dušan Olaj ob podpisu pogodbe. (Foto: MONM)

Novo mesto - Na rotovžu sta danes župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in direktor podjetja DUOL Dušan Olaj podpisala pogodbo za pokritje Olimpijsko vadbenega centra Češča vas. Vrednost pogodbe je slabih 1,4 milijona evrov (z DDV), pokritje objekta pa bo predvidoma končano junija, so sporočili iz kabineta novomeškega župana.

S podpisom pogodbe se nadaljuje nadgradnja objekta, na katerem se sedaj v skladu s terminskim planom zaključuje izvedba podkonstrukcije za membrano, ki bo pokrivala objekt. V postopku izbire je tudi javno naročilo za dobavo in montažo atletske steze. Vadbeni center bo imel 200-metrsko štiristezno atletsko krožno progo, osem 60-metrskih sprinterskih stez, progo za skok v daljino, za skok v višino, skakališče za skok ob palici in metališče za suvanje krogle. Trenutno poteka še projektiranje prenove lesene kolesarske steze.

Vrednost celotnega projekta je ocenjena na 3,5 milijona evrov, Mestna občina Novo mesto pa je s strani države in Fundacije za šport že pridobila več kot pol milijona sofinancerskih sredstev.

B. B.

Komentarji (114)

4.4.2018–1   (7)   (8)   OceniKraJan 
Se nobenemu ne smeje več, ko vedo kako globoko so zabredli.
4.4.2018—   (9)   (9)   Ocenistane 
Vrhunsko tole. Smo vam lepo govorili, da ta župan ni tak kot predhodnji. Ta bo naredil kar je obljubil...
4.4.2018 3   (11)   (8)   Ocenibiciklist 
da stane, naredil bo kar si je obljubi - sebi in svojim kompanjonom, ostalim občanom pa pridelal dolgove v 3 generacije!
4.4.2018–4   (5)   (9)   OceniŠportnik555 
Če gledamo športno - je to pridoobitev za Atletiko, ki že ima- glej ga zlomka Stadion Portovald in pred vsako OŠ mini atletsko igrišče. Torej v Športu NM " zaposlujemo" le športno panogo ATLETIKA? ?. Lepo. kaj pa ostali športi ? Jih ni ??? Kdaj bo zgrajena večnamenska športna dvorana obljubljena že iz prejšnje vladavine? Ob svetem nikoli. Kje bo zgrajen bazen dokončno? Neimenovanega dne , na neimenovanem mestu. Populistično / v namen lokalne politike sta Privilegirana ATLETIKA in KOLESARSTVO ter novodobno s prihodpom v MONM - Marjana Hribarja tudi NAMIZNI TENIS? Natanko tako kot je bilo pred 100 leti v teh krajih in to zelo lepo opisuje novinar DL v prispevkih ob razglasitvi tako im. Štukljevega leta. Ena sama manipulacija, zavajanje in klientalizem, ne pa resnična skrb za ŠPORT , ki generalno ugaša v NM.
4.4.2018 1   (10)   (9)   OceniKar tako naprej 
Čestitke za konkretno delo in na ta način se blebetačem najlepše odgovori. Bodo pa mačke vedno cvilile ko jim stopiš na ...
4.4.2018 1   (8)   (7)   OceniBodeča Neža 
Novomeška občina je med najmanj zadolženimi v Sloveniji. Mal poglejte statistiko, preden lupate v tri krasne... Sicer pa, župan, teraj dalje, bo vsaj kej nrjen....
4.4.2018–2   (2)   (4)   Ocenilokalpatriot 
Neži satira ? Kar tako naprej...kdo bo na koncu "cvilil" bomo videli. :):):)
4.4.2018–2   (5)   (7)   OceniKraJan 
Stanko, res niso isti. Prejšnji Muhič, slava mu večna, je celo uspel ohraniti živež v mestu. Mački boste pa še cvilili, naprej in nazaj. Le kaj se zgodi ko kriminalisti decembra potrkajo na vrata. Nežica, najmanj zadolženi da smo ? V enem mandatu zadolžitev za 16 miljonarjev gor, pa že tako je bla občina zapufana. E ja, važno da guraš tisti papir tam na rotovžu, pa pišeš po nareku.
5.4.2018–4   (2)   (6)   OceniSP 
Bi se strinjal z ugotovitvijo v enem izmed komentarjev; v NM so nekateri športi priviligirani, tako "politično" kot medijsko. Sicer pa podpiram gradnjo športnih objektov, jih je občutno premalo. Pogrešam pa nek daljnoročni koncept na tem področju. Lepo bi bilo kje prebrati, kdaj bo sledila večnamenska dvorana (na mestu, kjer je bila predvidena še kar raste koruza) ali pa dokončna ureditev stadiona Portoval, ki je na pogled, še bolj pa funkcionalno tak kot pred desetletji....
5.4.2018–3   (5)   (8)   Ocenibiciklist 
V prvotnem osnovnem "projektu postavitve" velodroma Češča vas je "poniknilo" 1.5 miliona neznano kam / malce starejši občani se še dobro spomnijamo takratne afere, ter akterje te afere izgradnje "famoznega" velodroma...kakor tudi kasneje propada celotne takrat tako opevane mega športne investicije:) Tedanji projektanti so bili podobno kot ti danes - podobnega političnega pola. "Cerkev" je takrat gradila velodrom, cerkev ga ZOPET danes nadgrajuje. Sedanji celoten projekt adaptacije je ocenjen na 3.5 miliona . Kakšna bo tu končna bilanca ? Komu , koliko , za kaj......bojim se, da se bomo zopet držali za glavo. Miliončki v MONM frčijo kot regrat padlci nošeni s "spomladansko sapico" na vse strani... Koliko bo ta investicija prispevala Novomeščanom v praksi, ( razen njenim "idejnim" projektantom:) se bomo občani lahko kaj kmalu vprašali......

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava