Začenjajo z deli na cesti skozi Šmihel

14.4.2018 | 16:00

Lani so obnovili Šmihelski most, letos bodo cesto skozi Šmihel. (Foto: M. Ž., arhiv DL)

Lani so obnovili Šmihelski most, letos bodo cesto skozi Šmihel. (Foto: M. Ž., arhiv DL)

Naložba je razdeljena na tri faze. (Foto: MO Novo mesto)

Naložba je razdeljena na tri faze. (Foto: MO Novo mesto)

Shema predvidenih semaforjev v času obnove. (Foto: MO Novo mesto)

Shema predvidenih semaforjev v času obnove. (Foto: MO Novo mesto)

Novo mesto - Mestna občina Novo mesto bo v ponedeljek začela z obnovo Šmihelske ceste skozi naselje Šmihel. Naložba je razdeljena na tri dele, najprej pa bodo začeli z deli na najbolj problematičnem odseku med šmihelsko cerkvijo in Šukljetovo ulico, so sporočili z novomeške občine.

Na začetku je predvidena polovična zapora, nato pa bo potrebna popolna zapora prometa. V sklopu prve faze projekta je predvidena rekonstrukcija ceste, dograditev pločnika in cestne razsvetljave, ureditev odvodnjavanja padavinske vode ter prenova vse ostale gospodarske javne infrastrukture. Dela na tem odseku bodo predvidoma končana novembra letos, je novomeška občina zapisala v sporočilu za javnost. 

V druga fazi rekonstrukcije bodo nadaljevala z izgradnjo pločnika in javne razsvetljave do odcepa za Košenice, v tretji fazi pa sledi izgradnja manjkajočega pločnika mimo osnovne šole proti pokopališču. Nosilka projekta je direkcija RS za ceste, občina Novo mesto pa pri investiciji nastopa kot sofinancer. Vrednost prve faze je dobrih 673 tisoč evrov, od tega bo novomeška občina prispevala tretjino. 

Gre za nadaljevanje načrtnega urejanja cestne infrastrukture na širšem šmihelskem območju, ki se ga je v zadnjih letih lotila občina. Po zahtevnih projektih urejanja cestnih povezav na območju novomeškega zdravstvenega kompleksa, ureditvi preozkega prometnega grla na mostu čez Težko vodo, izboljšanju pretočnosti pri železniškem prehodu na Westrovi ulici, letos nadaljujejo z rekonstrukcijo Šmihelske ceste in gradnjo železniškega postajališča pri Šolskem centru Novo mesto. Urejanje cestne infrastrukture na tem območju želijo v prihodnje nadgraditi z izgradnjo šmihelske obvoznice, so še sporočili z občine Novo mesto.

R. N.

Komentarji (32)

14.4.2018 4   (5)   (1)   OceniPredvolilna gonja 
Kaj ko bi prvo poskrbeli da bo promet v novem mestu vsaj tekoč ?
14.4.2018 1   (4)   (3)   OceniJan 
Boš pa kakšen meter šel peš, ali pa s kolesom, dokler obnova ne bo končana. Če se ti že ni prehudo malo naokoli zapeljat po obvozu. Ne bi bil raje vesel, da se je država končno odločila urediti ta odsek? Na splošno v življenju samo nergaš?
14.4.2018 1   (2)   (1)   Ocenibiciklist 
Taku je predvolilc , bickl motaj če ga macedonija in grobar pa zid in špela ga morš še ti ! ne boš menda tak Kekec da ne boš motal bicikla orka duš! kamanda je pala. Bicikl je smisu življen a! Mrš vsi na bicikl! Pa zravn ima da si vesel ! jasno? da mi poješ! In ne mi neki čez bicikl tuki...ja? da te nism slišu!
14.4.2018 3   (5)   (2)   OceniPredvolilna gonja  
Ma jan, nakladaš spet. To mesto je samo še en prometni zamašek. Odpeketaj s svojim kolesom na višino vašega egota in se spusti v prepad novomeškega proračuna ...
14.4.2018Oceninm 
so tole zdaj že predvolilna dela? Torej je II. fazo za pričakovati, pred začetkom naslednjih volitev..... Kaj bodo sploh delali do jeseni?? Ni čudno, da so potem to visoke številka za vsa dela.....
14.4.2018OceniPešec 
Ejga ti zgaga biciklist, ne me seganjat na bicikl, ki ga niti nimam, pa noge me bolijo. Ni šans. Ti samo bicikliraj, jaz bi tud, če bi mogel, ampak tale promet je pa groza res. Glavni trg bodo odprli za promet, če ne bo joj.
14.4.2018OceniŠmihel 
Če znam brati, potem to ni Šmihelska cesta ampak Šmihel, tako piše na hišnih tablicah.
14.4.2018 3   (3)   (0)   OceniLepoPojdiPeš 
Pešec, drugo fazo boste videl 2020 pa nič prej
15.4.2018 1   (1)   (0)   OceniChe Guevara 
Ne vem drugje se folk pobuni če ima tako oblast in župana grejo pred občino demonstrirajo in vržejo smrade iz foteljeu. Mi pa kle nabijamo po tipkovnici jamramo banda se smeje tam gor in nas ropa naprej. Brez palice ni reda zapomnite si svi sotrpini tu gor.! Če bi blo prav situacija je že zdavnaj bila zrela bi to gamad pokvarjeno pred 2 leti vrgli od tam kakor ne sodi. Kakšna smo mi to hlapčevska pohlevna raja??????????????? in je pprav da mamo kot mamo sploh to novo mesto.Vsi bi brundali ko bi treba v akcijo bi jih pa 5 naštel tam pred rotovžem..
15.4.2018 2   (2)   (0)   Ocenijedemmed 
Pa v čem je spet problem? A zdaj ste proti rekontrukciji ceste skozi Šmihel? Zato bote nabrusili vile in napali oblast? Mimgrede ne vem točno, ampak ta cesta se mi zdi da je državna, vprašanje je če ni glavni investitor država, pločnike bo pa občina gradila. Se pravi da boste šli z vilami pol pred parlament al kako? No ja vlada je padla .... veliko sreče

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava