bela krajina

Bela krajina srčnih ljudi

17.4.2018 | 11:30 | M. Ž.

Nova celostna grafična podoba turistične destinacije Bela krajina (Vir: RIC Bela krajina)

Nova celostna grafična podoba turistične destinacije Bela krajina (Vir: RIC Bela krajina)

Črnomelj - Turistična destinacija Bela krajina ima novo celostno grafično podobo in tržno zgodbo. Krovna turistična znamka s sloganom je Bela krajina srčnih ljudi, so sporočili iz RIC Bela krajina. Zmagovalno podobo in zgodbo natečaja, ki je bil objavljen 18. decembra lani, so ustvarili v Agenciji za razvoj in marketing v turizmu Nea Culpa.

Nov znak turistične destinacije Bela krajina, ki ga je komisija ocenila kot najboljšega med 33-imi prispelimi vlogami in 42-imi različnimi rešitvami, simbolizira kroženje štirih letnih časov narave in belokranjskega načina življenja, povezanega z naravnimi cikli.

Bela krajina srčnih ljudi

»Rdeča barva logotipa na beli podlagi se navdihuje v tipični belokranjski noši in v značilnem belokranjskem gostoljubju ali srčnosti. Znak, simbolni del logotipa, pa zaznamuje kroženje narave in njenih obratov, ki so povezani tudi z belokranjskim mitološkim izročilom, hkrati pa spominja na tradicionalne motive na pisanicah, na belokranjsko kόlo ali na stilizirane lističe dreves in veje praproti,« so navedli v sporočilu za javnost.

Krovna znamka združuje in povezuje tudi RIC Bela krajina, TD Vigred Metlika in KC Semič, saj ponazarja štiri strani neba in štiri mikro destinacije Bele krajine - Črnomelj, Metliko, Semič in reko Kolpa. »Arhitekturo nove znamke poleg osrednjega znaka Bela krajina gradijo tudi iz njega izhajajoči podznaki ključnih turističnih produktov. Produkti so Belokranjska potepanja – v strategiji razvoja in trženja turistične destinacije Bela krajina 2018 - 2022 opredeljena kot Aktivna odkrivanja, Belokranjska doživetja – v strategiji opredeljena kot Avtentična doživetja in Belokranjska narava – v strategiji opredeljena kot Občutenje narave,« so med drugim razložili v RIC Bela krajina.

‹ nazaj

Komentarji (9)

17.4.2018 1 (1) (0)OceniVika 
Sam, da ni rdeca zvezda
20.4.2018–1 (1) (2)Ocenihecno 
A res obstaja kdo, ki mu je ta logotip smiseln in všečen? V družbi ob pogledu nanj še ni bilo slišati odobravanj in navdušenj. Prav tako se tekstovni napis pod njim nikakor povedno ne ujema.
26.4.2018 1 (2) (1)OceniAbecedarij 
Zelo lep logo čestitam na izboru
29.4.2018 1 (1) (0)OceniOrdo Templarum 
Lepo, spominja tudi na križarje v Beli krajini!
11.5.2018—   (1) (1)OceniGudalo 
mene spominja na Invalidski indijanski rezervat, vendar če belokranjski Krajinski arhitekti niso v stanju ponudit kaj boljšega je verjetno to tapravo!
12.5.2018—   (1) (1)Ocenikosobrin 
dudalo ,će ze komentiras , bi lahko vedel da krajinski arhitekti niso strokovnjaki za oblikovanje znakov
12.5.2018Oceni12345 
kosovo@ krajinski arhitekti so vse kar Bela krajina premore in lahko ponudi, res neverjeten spekter delovanja.
15.5.2018OceniAdlešičan 
Lepo. Spominja na rdeč križ.
15.5.2018 1 (1) (0)Ocenivinorejec 
končno lepo oblikovan znak , čestitke komisiji in avtorju

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava