kultura

Dan škocjanske kulture znova navdušil

22.4.2018 | 10:30 | Besedilo in foto: L. Markelj

Mladinska folklorna skupina Klasje.

Mladinska folklorna skupina Klasje.

Škocjan - Kulturno društvo dr. Ignacija Knobleharja Škocjan že nekaj let na dan smrti velikega škocjanskega rojaka in misijonarja Knobleharja (6.7.1819 - 13.4.1858) pripravlja kulturni dogodek, ki so ga poimenovali Dan škocjanske kulture.

Sonja Povše Krmc

Sonja Povše Krmc

Kot pravi predsednica Sonja Povše Krmc, škocjanska občina praznuje občinski praznik na dan Knobleharjevega rojstva. »Mi, ki v imenu nosimo njegovo ime, pa želimo, da se nanj spomnimo večkrat na leto. Tako kot je Knoblehar bil vsestranski, skušal je povezovati številna področja, želi tudi naše društvo biti takšno - želimo delovati v slogi, povezovanju, prijateljstvu in vsem dobrem,« je predsednica poudarila v svojem nagovoru.

Na Dnevu škocjanske kulture se je tako v Metelkovem domu predstavilo vseh osem sekcij, ki deluje v okviru kulturnega društva: škocjanski rogisti, otroška, mladinska in odrasla folklorna skupina Plamen, pevska skupina Plamen, ljudski pevci Fantje z vasi, ljudske pevke skupine Klasje ter cerkveni mešani pevski zbor Dobrava - to 27. maja ob 17. uri ob 25-letnici zbora  vabi na koncert v cerkvico na Otok.

Prizor iz igrice Ko mame ni doma.

Prizor iz igrice Ko mame ni doma.

Zanimivo kulturno prireditev, ki jo je humorno povezoval Robert Dulc, je popestrila tudi Župnijska Karitas Škocjan z igrico Ko mame ni doma v režiji Fanike Godec in Karmen Janežič. Morda pa so to zametki gledališke skupine, ki bi jo v Škocjanu spet radi imeli?

Obiskovalci, žal so bili med njimi predvsem nastopajoči, so v uri in pol spoznali, da za škocjansko kulturo ni skrbeti, za kar gre zahvala mnogim ljubiteljskim kulturnikom.

‹ nazaj

Galerija (24)

SKOCJAN 01
SKOCJAN 02
SKOCJAN 03
SKOCJAN 04
SKOCJAN 05
SKOCJAN 06
SKOCJAN 07
SKOCJAN 08
SKOCJAN 09
SKOCJAN 10
SKOCJAN 11
SKOCJAN 12
SKOCJAN 13
SKOCJAN 14
SKOCJAN 15
SKOCJAN 16
SKOCJAN 17
SKOCJAN 18
SKOCJAN 19
SKOCJAN 20
SKOCJAN 21
SKOCJAN 22
SKOCJAN 23
SKOCJAN 24

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava