dolenjska

Od jutri zapora Šmihelske ceste

23.4.2018 | 19:20 | M. Ž.

Vir: MO Novo mesto

Vir: MO Novo mesto

Novo mesto - Jutri, 24. aprila, bo na gradbišču na Šmihelski cesti vzpostavljena popolna zapora prometa od šmihelske cerkve do odcepa za ulico Ob Težki Vodi. Obvoz za regionalni promet v smeri Novega mesta bo urejen preko Stranske vasi v smeri Gotne vasi, za lokalni promet pa po Šukljetovi in ulici Ob Težki Vodi proti Gotni vasi, so sporočili iz novomeške občine.

Gre za nadaljevanje del prve faze rekonstrukcije Šmihelske ceste na najbolj problematičnem odseku med cerkvijo in trgovino Vita. Sanacija zajema dograditev pločnika in cestne razsvetljave, ureditev odvodnjavanja padavinske vode ter prenovo vse ostale gospodarske javne infrastrukture. Dela na tem odseku bodo predvidoma končana novembra letos, so zapisali v sporočilu za javnost.

Druga faza se bo nadaljevala z izgradnjo pločnika in javne razsvetljave do odcepa za Košenice, v tretji fazi sledi izgradnja manjkajočega pločnika mimo osnovne šole proti pokopališču. Nosilka vseh treh faz je Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo, Mestna občina Novo mesto pa pri investiciji nastopa kot sofinancer. Vrednost prve faze je dobrih 673 tisoč evrov (z DDV), novomeška občina bo prispevala tretjino.

Dodali so še, da gre za nadaljevanje načrtnega urejanja cestne infrastrukture na širšem šmihelskem območju, ki se ga je občina v zadnjih letih lotila. Po urejanju cestnih povezav na območju novomeškega zdravstvenega kompleksa, ureditvi preozkega prometnega grla na mostu čez Težko vodo, izboljšanju pretočnosti pri železniškem prehodu na Westrovi ulici, letos tako nadaljujejo z rekonstrukcijo Šmihelske ceste in gradnjo železniškega postajališča pri Šolskem centru Novo mesto. Urejanje cestne infrastrukture na tem območju želi Mestna občina Novo mesto v prihodnje nadgraditi z izgradnjo šmihelske obvoznice.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava