namig za premik

Razglasitev zmagovalcev izbora Županovo vino za leto 2018, Mestna hiša

25.4.2018 | 19:00

Tudi letos Občina Brežice nadaljuje s tradicijo izbora županovih vin. Za leto 2018 je bil sprejet sklep, da se za »Županovo vino« izbere naslednji dvojček: CVIČEK PTP (dolenjski vinorodni okoliš) in MODRA FRANKINJA (bizeljsko – sremiški vinorodni okoliš).

Izbor »Županovega vina« vsako leto poteka v 2 fazah. Prva faza izbora je letos že za nami. Gre za izbor na nivoju društvenih ocenjevanj vin, ki ga vinogradniška društva izvajajo vsako leto v okviru svoje redne dejavnosti. Deset najbolje ocenjenih vin iz vsakega društva se uvrsti v drugo fazo izbora.

Uradna razglasitev letošnjih zmagovalcev bo v sredo, 25.4.2018 ob 19.00 uri, v Mestni hiši Brežice.

Zmagovalni dvojček vin bo služil predvsem protokolarnim in promocijskim namenom Občine, prav tako bo dobil prav posebno, častno mesto v vinoteki Mestne hiše, zmagovalca pa bosta na festivalu Brežice, moje mesto (Dan kruha, vina in salam) v last prejela prehodni pokal, ki že zadnjih nekaj let domuje v vinskih kleteh vsakokratnih aktualnih zmagovalcev.

Vabljeni, da se nam pridružite na slavnostnem dogodku, ko bomo podelili priznanja vsem sodelujočim in razglasili aktualne zmagovalce, najboljše vzorce pa boste seveda lahko ocenili tudi sami.

‹ nazaj