kronika

FOTO: Prometni kolaps v Novem mestu

26.4.2018 | 19:35 | B. B.

Popoldne je pod Portovalom zaradi odhoda na maturantski izlet nastal nepropusten prometni zamašek. (Foto: J. B. K.)

Popoldne je pod Portovalom zaradi odhoda na maturantski izlet nastal nepropusten prometni zamašek. (Foto: J. B. K.)

Popoldne pri Tušu (Foto: J. B. K.)

Popoldne pri Tušu (Foto: J. B. K.)

Začetek prvomajskih praznikov se je v Novem mestu danes odrazil tudi v močno povečanem prometu. V času popoldanske prometne konice so bili na preizkušnji živci voznikov po praktično celem mestu, posebej hudo pa je bilo na Levičnikovi in Andrijaničevi cesti ter na Topliški cesti in Šmihelskem mostu, kjer se močno občuti nedavna zapora Šmihelske ceste.

Foto: J. B. K.

Foto: J. B. K.

Kot da to ne bi bilo dovolj, se je izpred Tuša na Topliški cesti na maturantski izlet popoldne odpravila množica maturantov, kakih 15 avtobusov in starši, ki so tja pripeljali svoje otroke, pa so ustvarili ogromen prometni zamašek. Občani poročajo, da so na izvoz na Topliško cesto čakali tudi skoraj dve uri!

Za piko na "i" sta ob 14.40 v križišču Šmarješke in Andrijaničeve ceste mestu trčili še osebni vozili. Prizorišče nesreče so uredili gasilci GRC Novo mesto, promet so usmerjali policisti, reševalci nujne medicinske pomoči ZD Novo mesto pa so na kraju nesreče pregledali eno osebo.

Iztekalo olje

Okoli poldneva je na parkirišču nakupovalnega centra na Šentjernejski cesti v Novem mestu iz poškodovanega osebnega vozila iztekalo motorno olje. Gasilci GRC Novo mesto so pod vozilo podstavili lovilno posodo, posuli z absorbcijskim sredstvom iztekle tekočine ter vse počistili.

‹ nazaj

Komentarji (13)

26.4.2018 21 (22) (1)Oceniobiskovalec 
No ja sprijaznite se s tem, pričakujem da bo tako stanje tudi v prihodnje. Drugje gradijo dodatne ceste, povezave in mostove, pri nas se jih samo zapira. Zaprtje prometa skozi Glavni trg je huda neumnost, ki jo bomo občani drago plačevali. Zelo zanimiva je tudi situacija pri bolnici. Taka koncentracija vozil kot je tam je ni niti v new yorku. Ali bo parkirišče, ki se gradi med ZD in bolnico tudi za obiskovalce ali samo za uslužbence? V glavnem Novo mesto zopet tone in tone ...
26.4.2018 8 (9) (1)OceniOvčan 
Macedoni bi pa zapiral mesto in oviral promet, a otroke pa vsak starš pripelje z avtom. Katastrofa od županovanja
27.4.2018–5 (6) (11)OceniMarjetica 
Dragi someščani...nič vam ne bi škodilo,če bi šli kam tudi peš..peljete se vse povsod..da se center mesta zapre za ves promet pa je skrajni čas...se pa strinjam,da je nujno potrebno zgraditi obvoznice in pa urediti javni prevoz,ki naj bi deloval vse dni in to skozi cel dan..toda to so neuresničljive sanje...
27.4.2018 11 (11) (0)OceniNovomeščan 
Katastrofa od mandata župana. Občina je šla iz zadolžitve 12 mil. na 19. mil, naredili nismo pa nič konkretnega. Aja, pozabil sem, da smo poslikali cesta z slikcami koles in puščice, Križišče v Žabji vasi je rak rana Novega mesta, mi pa kopljemo kocke po glavnem trgu in z balonom pokrivamo Velodrom v Češči vasi. Milijoni pa lepo odtekajo, verjetno tudi v nekatere žepe.
27.4.2018–2 (4) (6)Ocenivili 
Vso nastalo situacijo jaz ne bi vezal samo na ta mandat. Dolgo časa sem gledal to zadevo in se spraševal, zakaj temu tako. Odgovor je enostaven, v Novem mestu ni nobena garnitura imela vizije za urbanizem in promet. Vzrok temu je to, da so tu sami kmetje in za take je to dobro karkoli že je. Prometni in drugi problemi pa so se samo odlagali in odlagali, samo "mesto" pa je raslo (vsaj številčno) a infrastuktura je praktično enaka kot ob osamosvojitvi. Mimogrede obvoznice ne bodo rešile notranjega prometa, to naj vam bo jasno, je pa vprašanje koliko je tranzitnega prometa ki se vlači čez mesto?
27.4.2018 4 (8) (4)OceniŽvižgač 
vili kaj se ti hecaš al si na pikniku mal več v kozarček pogledal? Pa kaj vam mora se macedoni naredit da vam bo jasno kako se NM NE SME VODITI?? halo, jaz se pa sprašujem kako je lahko tako veliko maloumnih prebivalcev v NM , ki obkrožijo na volitvah tak debilizem, katerega čutimo še dolga desetletja za tem tudi tisti ki nismo bili za takšen vsesplošni potop NM? Hvala vam "razumneži " tudi v imenu naših otrok....pa dajmo še enkrat letos Novembra ponovit vajo kaj ne, za bolši filing in prepričanje da nimamo pameti. Saj to ne more biti res..
28.4.2018–9 (0) (9)OceniMojc 
Vi podgurci niti malo ne morte potrpet .potem ko bo pa leeepo....pa vse koncano boste pa tiho kot riti.in frajerji kao imamo naj naj mesto.
28.4.2018 11 (11) (0)Ocenicivil nepodgurc 
Mojc, najbrž ne razumeš poante "kolapsa". Glede na to da ni novih cest, Glavni trg bo za vedno zaprt, cesta skozi Šmihel pa bo zaprta do novembra, se bo tak kolaps najbrž spet zgodil, če se že celo ne dogaja vsak dan. Če ne prej, ko bodo otroci prišli nazaj iz maturantskega izleta. Zaprtje trga ni prava rešitev uza NM. Vprašanje je tudi, zakaj se potrebuje pol leta za rekonstrukcijo enega km ceste? Predlagam, da se za izgradnjo in rekonstrukcijo naše infrastrukture uporablja Kitajce. Oni bi to rešili v mesecu ali dveh.
3.5.2018–5 (1) (6)Ocenimatijas 
Ne morem, da nebi komentiral...vsi bi radi avtoceste čez center mesta, ampak če ne gre pač ne gre...imate javne prevoze ( mesečna karta cca 9e ), imate kolesa, imate noge, taxi,...mnogim nebi škodilo mal sprehoda, da se znebijo trebuha in naredijo kaj zase in za svoje zdravje. Podpiram zaprtje Glavnega trga, saj bo edino tako mesto brez "pleha", trgovine bodo pa zaživele, ker če se z avtom pelješ mimo ni isto kot če se peš sprehodiš mimo izložb. Pot pod noge, rit na kolo pa bo precej bolje :-)
5.5.2018 1 (1) (0)Oceniprinc Kangl 
Res je, veliko ljudi bi v mesto prišlo peš. Najbrž jim je avto samo statusni simbol, da se pokažejo, v resnici ga rabijo samo za pokazat, ko grejo v trgovino ali k zdravniku, da se še tam gužvajo. vendar zaprtje Glavnega trga ni ravno modra odločitev. Vsa mesta imajo več povez med različnimi deli, samo NM ne. Kako bo šele zanimivo recimo, ko bodo obnavljali enega od obeh še obstoječih mostov odprtih za promet.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava