dolenjska

Pričakovan porast števila okužb, dve na Dolenjskem; veliko vnosov iz tujine, a Hrvaška ne bo ''rdeča''

11.8.2020 | 12:00 | M. K.

Pričakovan porast števila okužb, dve na Dolenjskem; veliko vnosov iz tujine, a Hrvaška ne bo ''rdeča''

Včeraj so izvedli več testov (1058) in odkrili več okuženih s koronavirusom kot v soboto in nedeljo - potrdili so 17 novih okužb, umrl je en bolnik s covidom-19. Gre za oskrbovanko doma starejših v Hrastniku, ki je bila na zdravljenju v UKC Maribor. Bolnišnično obravnavo potrebuje 23 bolnikov s covidom-19, od tega sta dva na intenzivni negi. Iz bolnišnice so včeraj odpustili eno osebo.

Največ, 7 okužb, so včeraj odkrili v Ljubljani, po eno pa v občinah Koper, Kamnik, Šentjur, Novo mesto, Medvode, Žalec, Šenčur, Grosuplje, Renče - Vogrsko in Starše.

Aktivnih okužb je v Sloveniji trenutno 171, od tega 32 v Ljubljani.

V Sloveniji so doslej potrdili 2272 okužb s koronavirusom, skupaj je umrlo 129 bolnikov s covidom-19.

Kacin se je vrnil: »Glavni vir okužb še vedno veseljačenje ali popivanje«

Po daljši odsotnosti se je sicer danes na »koronsko« tiskovno konferenco vrnil šef za informiranje glede covida-19 Jelko Kacin in povzel dogajanje v zadnjih tednih. ''Razmere pri nas so relativno stabilne, znosne, trendi ugodni. To nas navdaja z upanjem, da vračanje z dopustov ne bo prispevalo k širjenju, hitrejšemu kroženju virusa med nami,'' je optimističen nekdanji notranji minister.

Postregel je tudi s številkami, ki kažejo, da je ''Slovenija v precej boljši kondiciji, kot je bila pred mesecem dni''. 7,71 okuženih na 100.000 prebivalcev kaže, da je ''Slovenija zelo zelena, zelo varna''. V epidemiološkem smislu.

Glavni vir okužb je, tako Kacin po podatkih slovenskih epidemiologov, »veseljačenje ali popivanje«, pa naj bodo ''javne ali zasebne, žal pa brez nadzor in pogojev, ki jih je postavil NIJZ''. Od 17 včerajšnjih okužb jih je bilo 7 vnesenih iz Hrvaške, ena pa iz BiH.

Hrvaška na rdečo? Ne!

Kacin je gladko zavrnil govorice, da bi Slovenija 15. avgusta Hrvaška uvrstila na rdeči seznam. Za to ni strokovne podlage, saj se je število okužb na Hrvaškem zmanjšalo. Na obali, zlasti v Istri in v Kvarnerju, pa so razmere zelo ugodne.

Je pa Kacin še enkrat opomnil dopustnike, da se "dosledno izogibajte gneči, v zaprtih prostorih dosledno nosite maske, ves čas skrbite za higieno rok in kašlja, predvsem pa vas prosim, da se izogibate vsem nočnim lokalom in diskotekam."

‹ nazaj

Komentarji (5)

11.8.2020 1   (1)   (0)   Ocenitoto 
Seveda hrvaška ne bo rdeča ker je to interes naših vladajočih tako sta se zmenila zunanja ministra bo pa potem rdeča Slovenija in spet bomo zaprti po občinah, kako skrb imajo naši vodilni za hrvaški turizem zanima me kako bi ravnali oni če bi mi bili v njihovi situaciji, jaz vem ker jih predobro poznam desetletja ampak slovenski hlapčki vedno služijo nekomu zdaj hrvaški potem ZDA-Pompeo a po maske in ostalo opremo na Kitajsko, če bi bili Kitajci pametni bi rekli m..š ven iz Kitajske k pompetu po maske, smo pa hinavci.
11.8.2020 1   (1)   (0)   OceniTrue Truic 
Corona test ima povsem drugačen namen od tistega, v kar verjamete, ali kar vam pravijo. Vstavljanje palčkr zelo globoko v nosne prehode povzroči poškodbo hemato-encefalne pregrade v globini lobanje. Zato testiranje tako boli! Cilj tega globinskega testa je poškodovati hemato-encefalno pregrado in s tem zagotoviti neposreden dostop do možganov za kakršnokoli okužbo. Pozor! Okužbo povzroči nošenje maske, bakterije, ki se naberejo v maski in lahko pride do vnetja možganov. Hemato-encefalna pregrada je del celične plasti, kot meja, ki ščiti možgane pred strupi in nevrotoksini, pred cepivi, pred težkimi kovinami, bakterijami, pesticidi in drugimi toksini, ki ne spadajo v človeške možgane. Pozor, če se vnamejo možgani je HUDIČ.!
12.8.2020–1   (0)   (1)   Ocenidelec 
To o vnetju možganov je spet nekaj tako za lase privlečeno. Potem bi vnete možgane že zdavnaj imeli vsi, ki so nekoč delali z azbestom in brez mask pa številni varilci, obdelovalci kovin, ki brusijo in režejo brez zaščite dihal, da o kmetovalcih, ki škropijo s hudimi kemikalijami, ne govorimo in delavcih v kemičnih ter farmacevtskih obratih, kjer se nadiha brez mask vsega in svašta.
12.8.2020 1   (1)   (0)   OceniTrue Truic 
Prav imaš. Veselo na prebadanje in kasneje na špikanje. Tako je. Pustmo ta nakladanja "zarotniška"....
12.8.2020OceniTrue Truic 
Pa masko ne pozabit...!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava