kronika

Spet rekord: 61 kovidnih bolnikov je umrlo! Kako je v obeh regijskih bolnišnicah?

4.12.2020 | 11:40 | R.M.

Ilustrativna fotografija (Foto: Pixabay)

Ilustrativna fotografija (Foto: Pixabay)

V Sloveniji so včeraj opravili 6.852 testov, na katerih je bilo 26,3 odstotka testov pozitivnih, kar pomeni 1.784 okuženih. Umrlo je rekordno število kovidnih bolnikov v enem dnevu – kar 61. Od teh je 42 okuženih z novim koronavirusom umrlo v bolnišnicah, 19 pa v domovih za ostarele.

Danes je po podatkih covid sledilnika 1.284 hospitaliziranih, 123 so jih sprejeli samo danes. Intenzivno terapijo trenutno potrebuje 199 okuženih, kar je dobra 2 odstotka več kot včeraj.

Kakšne pa so razmere v obeh regijskih bolnišnicah?

V Splošni bolnišnici Novo mesto je danes 83 pacientov s covidom-19, kar je 10 manj kot včeraj, 5 od teh so sprejeli danes, včeraj še enega več. 11 jih potrebuje intenzivno terapijo, oziroma eden manj kot dan prej, 8 jih diha s pomočjo respiratorja, vendar pa je bil včeraj eden takšnih bolnikov manj. Sicer pa so danes Odpustili kar 13 bolnikov z novo koronavirusno boleznijo, kar je 12 večkot včeraj, vendar pa sta umrla še 2 bolnika, kar je eden več kot včeraj.

V Splošni bolnišnici Brežice je danes 39 kovidnih bolnikov, oz. trije manj kot včeraj, od teh so tri sprejeli danes na novo, dan prej pa kar 7. Dva potrebujeta intenzivno terapijo, 6 pa so jih odpustili v domačo oskrbo, kažejo podatki covid sledilnika.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava