Vlada o ukrepih po 11-dnevnem zaprtju; policijska ura verjetno odpravljena

9.4.2021 | 08:00

Vlada o ukrepih po 11-dnevnem zaprtju; policijska ura verjetno odpravljena

Ljubljana - Vlada bo danes odločala o ukrepih, ki bodo veljali prihodnji teden. Z nedeljo se namreč končuje 11-dnevno zaprtje javnega življenja. Po neuradnih informacijah naj bi veljali podobni ukrepi za preprečevanje širjenja koronavirusa kot pred velikonočnimi prazniki. Vlada bi lahko odločala tudi o spremembah omejitev potovanja v države na rdečem seznamu.

Ustavno sodišče je namreč včeraj sprejelo pobude za začetek postopka za oceno ustavnosti in zakonitosti odloka, ki omejuje prehajanje meje, ter do končne odločitve zadržalo izvrševanje tega člena.

Ven lahko, zato pa noter ne

Notranji minister Aleš Hojs je napovedal možnost zaostritve omejitev na način, ki bo omogočal prosto odhajanje ljudi iz države, vstop pa ne bo več tako preprost.

Nič več policijske ure?

Glede omejitve gibanja v nočnem času pa je Hojs za Televizijo Slovenija napovedal možnost odprave omejitve gibanja v nočnem času. Ocenil je namreč, da je omejitev, ki jo je predlagala strokovna skupina pri ministrstvu za zdravje, ni smiselna. Ukrep, po katerem bi se v nočnem času lahko gibale skupine iz istega gospodinjstva, bi namreč nemogoče nadzirati. Notranje ministrstvo bo vladi predlagalo ukinitev ukrepa in Hojs pričakuje, da bo predlog sprejet.

Že včeraj je vlada potrdila, da se prihodnji teden v šolske klopi vračajo učenci, v vrtcih pa bo organizirano varstvo za najmlajše. Strokovna skupina pa se je na sestanku glede testiranja na koronavirus usklajevala tudi s šolstvom.

Ministrica, pristojna za šport, Simona Kustec pa je napovedala tudi težnjo po sproščanju ukrepov na področju športa. Dejala je, da je predlog, da se omogočijo tekmovanja tudi na nacionalni ravni in se sprosti rekreativna vadba.

STA; M. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava