dolenjska

Pa se je le začela obnova ceste v Družinski vasi!

12.1.2022 | 17:40 | Besedilo in foto: L. Markelj

Dokončanje del v Spodnji Družinski vasi je predvideno do konca letošnjega aprila.

Dokončanje del v Spodnji Družinski vasi je predvideno do konca letošnjega aprila.

Družinska vas - Potem, ko so celovito prenovo dočakali v Dolenjem Kronovem, se je pred kratkim pričela težko pričakovana investicija še v spodnji Družinski vasi: obnova dotrajane in zelo prometne državne ceste, obenem pa tudi izgradnja komunalne in ostale infrastrukture.

Kot pove direktorica občinske uprave Občine Šmarješke Toplice Mateja Kotnik, so po podpisanem sporazumu o sofinanciranju iz leta 2018 med občino in Direkcijo RS za infrastrukturo (DRSI) v začetku lanskega avgusta podpisali pogodbo za ureditev skoraj kilometer dolgega cestnega odseka skozi Spodnjo Družinsko vas. Dela, s katerimi je izbrani izvajalec pričel nedavno – to je novomeški CGP – bo dokončal do 30. aprila letos.

Pa se je le začela obnova ceste v Družinski vasi!

Pridobitve bodo pomembne in bodo prinesle boljšo prometno varnost za otroke, sprehajalce in ostale, pa tudi višjo kvaliteto življenja za krajane. Gre za obnova državne ceste z ureditvijo in razširitvijo prepustov, obnovo in dograditev pločnika, ureditev novega avtobusnega postajališča, izgradnjo cestne razsvetljave in telekomunikacijskega omrežja ter izgradnjo kanalizacije in vodovoda. Na podlagi izdelane projektne dokumentacije je bilo v letu 2018 namreč pridobljeno tudi gradbeno dovoljenje za izgradnjo kanalizacijskega sistema s spremljajočo infrastrukturo.

Investicijo vodi DRSI, šmarješka občina sofinancira zadeve, ki so lokalnega pomena. Pogodbena vrednost znaša skupaj skoraj milijon 177.700 evrov z DDV. Od tega bo Občina Šmarješke Toplice namenila dobrih 524.400 evrov z DDV za izgradnjo kanalizacije, obnovo vodovoda, izgradnjo novega avtobusnega postajališča in delno tudi hodnika za pešce.

Na občini krajane prosijo za strpnost in kooperativno sodelovanje v času gradnje.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava