šport

Novomeščani slavili v Puconcih

8.5.2022 | 08:35 | M. Š.

Kema Puconci : ŠD SU (Foto: NTZS)

Kema Puconci : ŠD SU (Foto: NTZS)

ŠD SU

ŠD SU

Puconci - Že pred finalnim obračunom je bilo jasno, da je novomeški ŠD SU v 1. SNTL za moške na tekmi s Kemo Puconci v vlogi favorita, kar je potrdil na prvi finalni tekmi v Puconcih, kjer so Novomeščani včeraj slavili s 5:1. Povratna tekma bo v soboto, 14. maja, v Novem mestu, morebitna tretja teden dni pozneje.

ŠD SU obstaja šele pet let, že drugič zaporedoma pa igra v finalu državnega prvenstva v prvi moški ligi. Lani je bil v dveh tekmah boljši Inter Diskont, ki ga je letos v polfinalu zaustavila Kema Puconci. Pucončani so v preteklosti že trikrat osvojili naslov državnih prvakov, zadnjič pred devetimi leti, vendar v glavnem z igralci, ki niso bili vzgojeni v klubu. Tudi zato Mirko Unger, trener puconske ekipe pravi, da mu letošnji finale več pomeni.

Toda, če je soditi po prvi finalni tekmi, bodo na svoj četrti naslov morali še malce počakati, kajti Novomeščani so upravičili vlogo favorita. Uroš Slatinšek je brez izgubljenega niza premagal tako Damjana Zelka kot Luko Norčiča, nekaj več dela pa je imel njegov brat Jure, ki je v prvi tekmi Norčiča premagal s 3:1, prav tako s 3:1 pa tudi najboljšega domačega igralca, Tomaža Pelcarja. Slednji je bil s 3:1 boljši od Jožka Omerzela, ki je v napetem dvoboju s 3:2 proti Zelku, potrdil novomeško zmago.

»Za nami je zelo napeta tekma, saj je Jure tesno premagal Norčiča, Jožko pa je tesno izgubil s Pelcarjem, tako da smo po mojih dveh zmagah že nekoliko lažje zadihali. Še bližje končnemu uspehu smo bili po Juretovi zmagi nad Pelcarjem. V zadnji tekmi je Jožko prikazal zelo dobro igro in zmaga je bila naša. Zdaj imamo teden dni časa, da se pripravimo na domačo tekmo. Kema je dostojen nasprotnik, vendar bomo dali vse od sebe, da slavimo že prihodnjo soboto,« je po zmagi svoje ekipe dejal Uroš Slatinšek, trener in igralec ŠD SU.

Kema Puconci I – ŠD SU

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava