šport

Klara Lukan zaradi poškodbe ostala brez SP

14.5.2022 | 20:10 | STA; M. K.

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Klara Lukan, ena izmed najbolj obetavnih slovenskih atletinj, bo morala zaradi poškodbe leve noge izpustiti prvi del poletne sezone. Pred tremi leti je na evropskem prvenstvu v Lizboni osvojila srebrno medaljo med mladinkami, julija lani pa si je na EP do 23 let v estonskem Tallinnu v teku na 5000 m prav tako pritekla srebro.

"Zaradi zloma fibule na levi nogi šest tednov ne morem teči, drugače bi se poškodba predolgo celila. Kljub temu bom nadaljevala s prilagojenimi treningi, da bom potem čim prej prišla v tekmovalni ritem. Zagotovo pa ne bom na tekmah do junija. Na svetovnem prvenstvu tako zagotovo ne bom nastopila, poskusila se bom pripraviti na evropsko prvenstvo avgusta v Münchnu. O tem se se bom odločila na temelju rehabilitacije," je povedala Lukanova.

Enaindvajsetletna Šentjernejčanka je imela zelo dober zimski del sezone; 3. marca je zasedla peto mesto na krosu v španskem kraju Serradilla in tem končala nastope na krosih svetovne serije v tem letu. Po osvojenem naslovu evropske podprvakinje v krosu med mlajšimi članicami konec lanskega leta je v začetku februarja zmagala na krosu della Vallagarina v italijanski Villi Lagarini in bila tretja v San Vittoreju Oloni.

Udeleženka lanskih olimpijskih iger v Tokiu, kjer je odstopila, je konec januarja na krosu v kraju San Vittore Olona pri Milanu priznala premoč le Kenijkama Teresiah Muthoni Gateri in Jemutai Zenah Jemutai. Januarja je bila sedma v italijanskem kraju San Giorgio su Legnano.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava