kronika

FOTO: S tovornjakom z AC na brežino

15.9.2022 | 14:40 | M. K.

47-letni voznik tovornega vozila je včeraj zjutraj zapeljal desno z avtoceste na brežino in tam obstal. (Fotografiji: FB PKD)

47-letni voznik tovornega vozila je včeraj zjutraj zapeljal desno z avtoceste na brežino in tam obstal. (Fotografiji: FB PKD)

FOTO: S tovornjakom z AC na brežino

Policisti na številki 113 so v minulem dnevu sprejeli 256 klicev, od tega je bilo 69 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije. Največ dogodkov je bilo povezano s prometno varnostjo. Policisti so obravnavali enajst prometnih nesreč z materialno škodo, dve z lahkimi, eno s hudimi in eno s smrtnimi posledicami.

Zjutraj je na avtocesti od počivališča Starine v smeri Ljubljane, približno dva kilometra pred priključkom Novo mesto vzhod, 47-letni voznik tovornega vozila zapeljal desno s ceste na brežino in tam obstal. Prometni policisti so opravili ogled in vozniku napisali plačilni nalog. Prisotnosti alkohola niso ugotovili, sumijo pa, da je nesreči, ki se je končala le z materialno škodo, botrovala utrujenost.

V krožišču v Trnju je popoldne padel 71-letni kolesar. Brežiški policisti so ugotovili, da je kolesaril ob pločniku, pa očitno spregledal rob pločnika in padel. Njegove poškodbe so v bolnišnici opredelili kot hude. Prisotnosti alkohola niso ugotovili.

V novomeški bolnišnici so policisti opravili razgovor z 51-letni kolesarko, ki je padla dan prej. Pri padcu se je lažje poškodovala.

V krožišču pri novomeški Qlandiji se je 23-letna voznica električnega skiroja zaletela v pred seboj vozeči osebni avtomobil. Po prvih ugotovitvah ogleda je prečkala vozišče, ne da bi se prepričala, če lahko to stori varno. Ko je zapeljala čez cesto, se je zaletela v avto in lažje poškodovala. Prisotnosti alkohola niso ugotovili pri nobenem od udeležencev.

Voznik osebnega avtomobila s prikolico je včeraj dopoldne povzročil prometni nesrečo z materialno škodo, ker ni ustrezno zavaroval tovora na prikolici. Na avtocesti od Novega mesta proti Obrežju mu je tako iz prikolice padel plastični moder sod in poškodoval vozilo voznice, ki je peljala za njim. Voznika s slabo zavarovanim tovorom še iščejo.

Črnomaljski policisti so napisali plačilni nalog 43-letnemu moškemu iz Črnomlja, ki se je odločil nekaj pred enajsto zvečer odpočiti kar na sredi ceste v Črešnjevcu pri Semiču. Na čudno obnašanje so policiste opozorili mimo vozeči vozniki. Kaznovali so ga, ker je hodil in sedel na sredini ceste, pri tem pa še dodatno ogrožal sebe in druge, ker ni uporabljal odsevnika, odsevnega telovnika ali svetilke.

V noči  na četrtek so v Črnomlju kontrolirali 42-letnega voznika osebnega avtomobila. V postopku so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, posumili pa so tudi v njegovo psihofizično stanje – odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,26 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Kriminaliteta: konoplja in vlomi

Krški policisti so izven naselja Selce pri Leskovcu našli nasad konoplje in zasegli 72 sadik, visokih od enega do dveh metrov. Lastnika še iščejo zaradi suma, da je gojil prepovedano drogo.

V Brodu v Podbočju so ugotovili, da so neznanci v zadnjih dneh vlomili v nenaseljeno hišo in odnesli zamrzovalno skrinjo. Lastnikom so povzročili za okoli dvesto evrov škode.

Nekaj pred peto danes zjutraj, v četrtek, so policiste klicali v Stražo. Tam je 75-letni lastnik hiše presenetil vlomilce, ki so ga poškropili s solzilnim sprejem ter zbežali. Po prvih ugotovitvah je lastnika hiše zbudil ropot, nato pa je opazil v hodniku svetilko. Ko je zakričal, so ga posprejali in stekli ven. V preiskavo primera so se vključili kriminalisti, pri tem so pomagali policisti iz Novega mesta in Dolenjskih Toplic ter policist - vodnik službenega psa s psom.

Krški policisti so obravnavali vlom v Gorenjem Leskovcu. Tam so v zadnjih dneh vlomili v vikend in pomožni objekt ter odnesli starejši pralni stroj, televizor in kompresor. Ocenjujejo, da so lastnike oškodovali za okoli tisoč evrov.

Kršitve javnega reda in miru; po zraku leteli mize in stoli

Nekaj pred sedmo zvečer je voznik v Novem mestu, v Šmihelu, moral nenadoma zavreti, ker je na cesto pred njega stekel pes. Za njim se je v avtu Renault Laguna, črne barve, celjskih tablic, pripeljala skupina domnevnih prebivalcev bližnjega naselja, ga obvozila, nanj kričala, eden od njih pa mu je v glavo zalučal pločevinko pijače, ki se je razlila po avtu. Odpeljali so se naprej in zavili v naselje Pot v Gaj. Za osebami policisti še poizvedujejo.

Krški policisti so zvečer zaradi kršitve javnega reda in miru posredovali na bencinskem servisu v Krškem. Tam se je 45-letni gost sporekel z drugimi gosti, nato pa začel razmetavati mize in stole, en stol pa zalučal tudi v natakarico. Napisali so mu plačilni nalog.

Mejne zadeve in tujci

Policisti so skupaj prijeli 71 tujcev, ki so na nezakonit način prestopili državno mejo. Vse so prijeli na območju Posavja (Rigonce, Loče, Ponikve, Jesenice), prihajajo pa iz Burundija, Pakistana, Indije, Bangladeša, Palestine, Kameruna, Konga in Malija. Postopki z njimi še niso zaključeni.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava