kronika

Črna kronika vikenda: požar zaradi strele, vlomi, tatvine in nesreče

19.9.2022 | 13:10 | M. K.

Simbolna slika (Foto: arhiv DL)

Simbolna slika (Foto: arhiv DL)

Policisti Policijske uprave Novo mesto so minuli vikend, med 15. 9. in 19. 9., intervenirali v 196 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 675 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali, in 41 nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Policisti PP Krško so pridržali voznika, ki je odklonil preizkus alkoholiziranosti in strokovni pregled. Posredovali so zaradi 36. kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in pridržali kršitelja iz naselja Kerinov Grm, ki ni upošteval ukazov policistov in je nadaljeval s kršitvijo, danes sporočajo s PU Novo mesto. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahkih telesnih poškodb, poškodovanja tuje stvari, ponarejanja listin, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, požarov, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

Požar

Črnomaljski policisti so bili v petek nekaj pred 8. uro obveščeni o požaru stanovanjske hiše v Črnomlju. Poškodovan ni bil nihče, požar so gasilci omejili in pogasili in po prvih ocenah je nastalo za okoli 5000 evrov škode. Policisti so ugotovili, da je ostrešje stanovanjske hiše zagorelo zaradi udara strele. O okoliščinah bodo s poročilom seznanili pristojno tožilstvo

Povzročitelj nesreče pijan

Sevniški policisti so bili v petek nekaj po 12. uri obveščeni o prometni nesreči pri Šentjanžu. Ugotovili so, da je za nesrečo odgovoren 60-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi prevelike hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v avtomobil 18-letnega voznika. Povzročitelj in potnik v njegovem vozilu sta se v nesreči lažje poškodovala. Policisti so še ugotovili, da je 60-letni voznik vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,57 miligrama alkohola. Okoliščine nesreče še preverjajo.

Prehitro v ovinek

V petek okoli 18.30 se je zgodila prometna nesreča v Češnjicah pri Trebelnem. 45-letni voznik osebnega avtomobil je vozil v smeri proti Trebelnem. Zaradi prevelike hitrosti je v ovinku izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Vlomi in tatvine

V noči na četrtek so v Trebnjem neznanci vlomili v ograjen skladiščni prostor. Ukradli so 200 palet in podjetje oškodovali za okoli 2500 evrov.

V Gorenjem Lenartu na območju PP Brežice je v noči na soboto nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Z dvorišča počitniške hiše v Venišah je v noči na soboto neznanec odpeljal kolo z motorjem Flexer, registrskih oznak KK 0BZ2.

Z dvorišča stanovanjske hiše v naselju Dol na območju PP Krško je med 16. 9. in 17. 9. nekdo ukradel psa pasme Cane corso. Pes je črne barve z belo liso na vratu, star je šest let.

Poškodovali ograjo

V Dobruški vasi so v noči napetek neznanci poškodovali ograjo skladiščnega prostora in povzročili za okoli 1000 evrov škode.

Afganistanci med tovorom

Na mejni prehod Metlika je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila registrskih oznak Črne gore. Policisti so opravili mejno kontrolo in v tovornem delu našli sedem državljanov Afganistana, ki so se skriti med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti so poleg tega med 15. 9. in 19. 9. na območju PP Brežice (Loče, Slovenska vas, Podgračeno, Nova vas pri Mokricah, Čatež ob Savi, Mostec, Dobova, Jesenice na Dolenjskem, Brezje pri Veliki Dolini) izsledili in prijeli 95 državljanov Burundija, 39 državljanov Indije, pet državljanov Afganistana, po štiri državljane Turčije, Sirije, Pakistana in Konga, po dva državljana Maroka in Gambije, državljana Somalije, državljana Kameruna in državljana Gvineje Bissau. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava