novice

Razpisan drugi krog županskih volitev; pri nas v osmih občinah

24.11.2022 | 09:00 | M. K.

V Krškem se bosta v drugem krogu pomerila Dušan Šiško (levo) in Janez  Kerin (desno). Iztok Starc (v sredini) se presenetljivo ni uvrstil v  drugi krog. (Foto: J. K.)

V Krškem se bosta v drugem krogu pomerila Dušan Šiško (levo) in Janez Kerin (desno). Iztok Starc (v sredini) se presenetljivo ni uvrstil v drugi krog. (Foto: J. K.)

Ljubljana - Državna volilna komisija (DVK) je sprejela odločitev o razpisu drugega kroga županskih volitev v 47 občinah, kjer nihče od kandidatov v nedeljo ni prejel večine glasov volivk in volivcev. Za drugi krog županskih volitev, ki bo 4. decembra, je DVK včeraj sprejela tudi rokovnih volilnih opravil.

V naši regiji se bodo volilci še enkrat odpravili na volišča v občinah Krško, Brežice, Kostanjevica na Krki, Dolenjske Toplice, Trebnje, Mokronog-Trebelno, Kostel in Velike Lašče.

V drugem krogu bodo volivke in volivci županjo oz. župana izbirali še v občinah Bled, Brda, Celje, Cerkno, Destrnik, Divača, Dornava, Dravograd, Gorišnica, Gornja Radgona, Ig, Ilirska Bistrica, Izola, Jesenice, Kanal ob Soči, Komenda, Kranj, Kranjska Gora, Laško, Lendava, Logatec, Maribor, Mengeš, Mežica, Moravče, Murska Sobota, Nova Gorica, Piran, Puconci, Rogašovci, Sežana, Središče ob Dravi, Sveti Jurij ob Ščavnici, Tolmin, Veržej, Škofljica, Šmartno ob Paki, Šmartno pri Litiji in Žiri.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava